Laatste gedicht Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân

25/10/2023

‘Opnieuw’ is het laatste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Sigrid Kingma: ‘Voor het laatste gedicht als Dichter van Fryslân heb ik de bezoekers van mijn blog gevraagd waar het over zou moeten gaan. Het recent opgelaaide conflict tussen Israël en Palestina kon daarbij natuurlijk niet genegeerd en overschaduwd al het andere nieuws. Het maakt je onmachtig. Het is misschien beter om een tijdje geen nieuws te lezen, maar een goed boek te lezen of zelf wat moois te schrijven.’

De Nederlandse vertaling door Tsjerk Veenstra en de Engelse vertaling van Trevor Scarse zijn terug te lezen op deze website.

Op donderdag 16 november om 16:00 uur neemt Sigrid Kingma, by de benoeming van de nieuwe Dichter fan Fryslân, in de Stadskas van het Explore the North-festival in Leeuwarden officieel afscheid als Dichter fan Fryslân. Natuurlijk bent u van harte uitgenodigd om daarbij te zijn.

Arjan Hut nieuwe Dichter fan Fryslân: Minder wifi, mear poetry!

16/11/2023

Arjan Hut (Drachten, 1976) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Eke Folkerts officieel benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Arjan Hut is de vierde Dichter fan Fryslân en de opvolger van Sigrid Kingma, die vandaag afscheid nam van haar functie als Dichter fan Fryslân.

Uitnodiging bekendmaking nieuwe Dichter van Fryslân

20/10/2023

Hierbij bent u van harte uitgenodigd om op donderdag 16 november om 16:00 uur aanwezig te zijn bij de officiële benoeming van de nieuwe Dichter van Fryslân in de Stadskas van het Explore the North-festival op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.