Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

De Dichter van Fryslân, Arjan Hut: “Ik heb niet de illusie dat men iemand met een slogan of een gedicht schermtijd kan laten inruilen voor ‘meer poëzie’. De titel is ook gericht aan mezelf – wil ik zoveel uren van mijn tijd in de beperkte ruimte van een scherm doorbrengen? Ook al roepen mijn hersenen, doe het, doe het? Meer samen doen, zijn, in plaats van ieder in een eigen algoritme-bubbel, het lijkt me de moeite waard om het te proberen. De tekst van dit gedicht is opgebouwd uit titels die ik zag in een winkel met tweedehands boeken.”

De Nederlandse vertaling door Jantsje Post en de Engelse vertaling van David Colmer zijn terug te lezen op de website van Dichter van Fryslân.

Martsje de Jong winnaar Fryske SLAM 2024!

28/06/2024

Martsje de Jong kreeg gisteravond in café De Gouden Leeuw in Tresoar de meeste publieksstemmen in de finale van de Fryske SLAM 2024. Daarmee werd ze de beste poëzieslammer van 2024. Sigrid Kingma werd tweede. De Fryske SLAM zorgde net als afgelopen jaar ook deze keer weer voor een record aantal bezoekers voor café De Gouden Leeuw; zo’n honderd man publiek was getuige van de voordrachtswedstrijd.

Film The Waste Land met inleiding door Arjan Hut

02/04/2024

Het meest legendarische en baanbrekende gedicht allertijden is The waste land van T.S. Eliot. Honderd jaar geleden geschreven, inspireert het nog dagelijks schrijvers, songwriters en filosofen: van Stephen King, tot Bob Dylan en Nick Cave tot Francis Ford Coppola. Regisseur Chris Teerink laat in deze foto-film – met een werkelijk prachtige soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van T.S. Eliots beroemde gedicht nog dwars door ons heden lopen.