Wat wordt het morgen?’. De poëziefilms zijn ook online te bekijken op de website van het project Dichter van Fryslân, Leeuwarden City of Literature, LF2028 en Omrop Fryslân.

" />

Nieuwe poëzievideo Dichter van Fryslân in première op Omrop Fryslân TV

03/12/2020

Komende zondag 20 december gaat de tweede van een serie korte poëziefilms van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân in première. De uitzending op Omrop Fryslân TV is om 17:50 uur, voor Fryslân Dok. In het project met filmmaker Herman Zeilstra zullen zeven gedichten van de Dichter van Fryslân worden verfilmd.

De tweede poëziefilm is gebaseerd op het kerstgedicht ‘Wat wordt het morgen?’. De poëziefilms zijn ook online te bekijken op de website van het project Dichter van Fryslân, Leeuwarden City of Literature, LF2028 en Omrop Fryslân.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Film The Waste Land met inleiding door Arjan Hut

02/04/2024

Het meest legendarische en baanbrekende gedicht allertijden is The waste land van T.S. Eliot. Honderd jaar geleden geschreven, inspireert het nog dagelijks schrijvers, songwriters en filosofen: van Stephen King, tot Bob Dylan en Nick Cave tot Francis Ford Coppola. Regisseur Chris Teerink laat in deze foto-film – met een werkelijk prachtige soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van T.S. Eliots beroemde gedicht nog dwars door ons heden lopen.