Poëziewedstrijd Dichter van Fryslân

01/02/2023

Om Friese poëzie naar middelbare scholen te brengen, organiseert Dichter van Fryslân Sigrid Kingma een poëziewedstrijd. De vijf beste gedichten die aan de opdracht voldoen, worden als poster professioneel vormgegeven en verspreid op alle middelbare scholen in Fryslân. De dichters winnen daarbij een bedrag van €200,-. Iedereen kan meedoen, meerdere gedichten inzenden mag ook.

De opdracht: schrijft een gedicht op een thema binnen een exact vak of zaakvak. Dat mag wiskunde zijn, natuurkunde, biologie, geschiedenis, aardrijkskunde, scheikunde of economie. Het gedicht moet daarbij als ezelsbruggetje dienen of de lezer op een andere wijze naar de laten kijken.

Tip: voor inspiratie is de Nederlandstalige dichtbundel ‘Wis- en natuurlyriek’ van Drs. P. en Marjolein Kool een aanrader!

Stuur je gedicht(en) in het Fries of een Friese streektaal voor 1 juli naar info@dichterfanfryslan.nl. Een jury zal de gedichten beoordelen en vijf winnaars aanwijzen. De poëzieposters zullen in het school jaar ’23 – ’24 worden aangeboden aan alle middelbare scholen in Fryslân.

Gedicht Dichter van Fryslân op voorpagina Leeuwarder Courant

13/02/2023

Schrijvers en dichters scharen zich massaal achter de bedreigde schrijver Pim Lammers. De Leeuwarder Courant vroeg de Dichter van Fryslân om een gedicht te schrijven voor het vrije woord. Zaterdag 11 februari stond haar gedicht ‘Frije murd’ op de voorpagina van de Leeuwarder Courant.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

27/01/2023

‘Oude vrienden’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.