Poëziewedstrijd Dichter van Fryslân

01/02/2023

Om Friese poëzie naar middelbare scholen te brengen, organiseert Dichter van Fryslân Sigrid Kingma een poëziewedstrijd. De vijf beste gedichten die aan de opdracht voldoen, worden als poster professioneel vormgegeven en verspreid op alle middelbare scholen in Fryslân. De dichters winnen daarbij een bedrag van €200,-. Iedereen kan meedoen, meerdere gedichten inzenden mag ook.

De opdracht: schrijft een gedicht op een thema binnen een exact vak of zaakvak. Dat mag wiskunde zijn, natuurkunde, biologie, geschiedenis, aardrijkskunde, scheikunde of economie. Het gedicht moet daarbij als ezelsbruggetje dienen of de lezer op een andere wijze naar de laten kijken.

Tip: voor inspiratie is de Nederlandstalige dichtbundel ‘Wis- en natuurlyriek’ van Drs. P. en Marjolein Kool een aanrader!

Stuur je gedicht(en) in het Fries of een Friese streektaal voor 28 juny naar info@dichterfanfryslan.nl. Een jury zal de gedichten beoordelen en vijf winnaars aanwijzen. De poëzieposters zullen in het school jaar ’23 – ’24 worden aangeboden aan alle middelbare scholen in Fryslân.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.