Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

20/07/2022

‘De waarheid’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Het gedicht is geschreven naar aanleiding van de patstelling op dit moment in de stikstofkrisis. De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma: ‘De stikstofcrisis houdt politici en boeren bezig. Belanghebbenden staan tegenover elkaar terwijl de koe als zondeboek wordt gebruikt. Het lijkt een patstelling. Soms vraag een probleem om creatief denken. Wat wil de koe? Zou dat niet een stap vooruit zijn?’

De Nederlandse vertaling door Tsjerk Veenstra en de Engelse verstaling van Trevor Scarse zijn terug te lezen op deze website.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.