Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

20/07/2022

‘De waarheid’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Het gedicht is geschreven naar aanleiding van de patstelling op dit moment in de stikstofkrisis. De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma: ‘De stikstofcrisis houdt politici en boeren bezig. Belanghebbenden staan tegenover elkaar terwijl de koe als zondeboek wordt gebruikt. Het lijkt een patstelling. Soms vraag een probleem om creatief denken. Wat wil de koe? Zou dat niet een stap vooruit zijn?’

De Nederlandse vertaling door Tsjerk Veenstra en de Engelse verstaling van Trevor Scarse zijn terug te lezen op deze website.

Dichter van Fryslân op BOSK-podium Arcadia

06/07/2022

Donderdag 7 juli zal de Dichter van Fryslân o.a. haar nieuwste Dichter van Fryslân-gedicht ‘Zwerver’ voorlezen op het Boskpodium in Obe.

Dichter van Fryslân schrijft gedicht voor ‘Bosk’ van Arcadia

14/06/2022

‘Zwerver’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.