Poëziefilms Dichter van Fryslân op Noordelijk Film Festival

02/11/2021

Op zaterdagmiddag 13 november presenteert het Noordelijk Film Festival een NFF-special in Neushoorn, met drie projecten waarin Friese poëzie en film samenkomen.

De Picture Poems van Metafoor Media en Tresoar combineren een breed overzicht van de schoonheid en diversiteit van Friese gedichten en nieuw werk van jonge filmmakers. Bert Looper neemt je mee op een reis door de tijd. Anne Feddema draagt een van zijn gedichten live voor, gevolgd door de interpretatie van de filmmaker. Inmiddels zijn er 14 Picture Poems gemaakt, twee nieuwe films gaan deze middag in première.

Dichter fan Fryslân Nyk de Vries heeft de afgelopen twee jaar meerdere gedichten verfilmd. Nyk geeft een live performance waarin zijn filmwerk te zien is.

Het derde project komt tot stand uit het rijke archief van het Fries Film & Audio Archief (FFAA). Syds Wiersma, coördinator van FFAA is op zoek gegaan naar Friese dichters die zich in de afgelopen decennia gewaagd hebben aan verfilming van hun poëzie.
POËCINEMA is mede mogelijk gemaakt door Leeuwarden UNESCO City of Literature. Reserveer je gratis kaartje vanaf 1 november op de website van het Noordelijk Film Festival.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.