Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

28/01/2021

Deze keer, op Landelijke Gedichtendag, een gedicht dat tegelijk de start is van het project ‘Wjerspegelje’, waarbij korte gedichten op spiegels in de Leeuwarder horeca geplakt worden. Korte literaire teksten van 20 seconden die je kan lezen terwijl je je handen wast. Het project ‘Wjerspegelje’ is een samenwerking tussen Merk Fryslân, Leeuwarden City of Literature en verschillende dichters.

Première poëzievideo Dichter van Fryslân – ‘Geluk’

20/09/2021

Op Omrop Fryslân TV gaat zondag de zesde van een serie poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân in première.

Fluitend door Friesland het het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân

09/08/2021

De Elfstedentocht is al door velen afgelegd: schaatsend, fietsend en soms zwemmend, maar nog niemand deed het fluitend. En laat dat nou precies zijn wat het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân gaan doen! In het weekend van 28 en 29 augustus trekken Nyk de Vries en de vier blokfluitisten van het Cohda Kwartet […]