Gedicht Dichter van Fryslân te lezen vanuit de lucht

21/04/2020

Nyk de Vries schreef als Dichter van Fryslân voor het project ‘Fryslân fan Boppen’ een gedicht dat over de stranden van de vier Friese Waddeneilanden uitgeschreven zal worden. De bewoners van de eilanden schrijven op alle vier Waddeneilanden een strofe uit op het strand.

Komende vrijdag 24 april is de uitzending van ‘Fryslân fan Boppen’ op Omrop Fryslân TV met daarin de dronebeelden van de eilanden zodat het gedicht van boven te lezen zal zijn. ‘Fryslân fan Boppen’ wordt uitgezonden van 14:00 – 16:00 uur en om 21:30 uur. Natuurlijk zijn de beelden ook terug te zien via ‘Utstjoering mist’ en via de Facebookpagina van het project Dichter fan Fryslân.

Voor ‘Fryslân fan Boppen’ kunnen mensen een boodschap op de grond maken om inwoners van Fryslân een hart onder de riem te steken. Twee weken lang vliegen iedere werkdag drones over de provincie om de boodschappen en mensen te filmen. De beelden worden uitgezonden op Omrop Fryslân, bij de Leeuwarder Courant en op de Facebookpagina van LF2028. ‘Fryslân fan Boppen’ is een initiatief van de Friese gemeenten, LF2028 en de provincie Fryslân in samenwerking met Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

20/07/2022

‘De waarheid’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Dichter van Fryslân op BOSK-podium Arcadia

06/07/2022

Donderdag 7 juli zal de Dichter van Fryslân o.a. haar nieuwste Dichter van Fryslân-gedicht ‘Zwerver’ voorlezen op het Boskpodium in Obe.