Gedicht Dichter van Fryslân te lezen vanuit de lucht

21/04/2020

Nyk de Vries schreef als Dichter van Fryslân voor het project ‘Fryslân fan Boppen’ een gedicht dat over de stranden van de vier Friese Waddeneilanden uitgeschreven zal worden. De bewoners van de eilanden schrijven op alle vier Waddeneilanden een strofe uit op het strand.

Komende vrijdag 24 april is de uitzending van ‘Fryslân fan Boppen’ op Omrop Fryslân TV met daarin de dronebeelden van de eilanden zodat het gedicht van boven te lezen zal zijn. ‘Fryslân fan Boppen’ wordt uitgezonden van 14:00 – 16:00 uur en om 21:30 uur. Natuurlijk zijn de beelden ook terug te zien via ‘Utstjoering mist’ en via de Facebookpagina van het project Dichter fan Fryslân.

Voor ‘Fryslân fan Boppen’ kunnen mensen een boodschap op de grond maken om inwoners van Fryslân een hart onder de riem te steken. Twee weken lang vliegen iedere werkdag drones over de provincie om de boodschappen en mensen te filmen. De beelden worden uitgezonden op Omrop Fryslân, bij de Leeuwarder Courant en op de Facebookpagina van LF2028. ‘Fryslân fan Boppen’ is een initiatief van de Friese gemeenten, LF2028 en de provincie Fryslân in samenwerking met Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant.

Première poëzievideo Dichter van Fryslân – ‘Geluk’

20/09/2021

Op Omrop Fryslân TV gaat zondag de zesde van een serie poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân in première.

Fluitend door Friesland het het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân

09/08/2021

De Elfstedentocht is al door velen afgelegd: schaatsend, fietsend en soms zwemmend, maar nog niemand deed het fluitend. En laat dat nou precies zijn wat het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân gaan doen! In het weekend van 28 en 29 augustus trekken Nyk de Vries en de vier blokfluitisten van het Cohda Kwartet […]