Gedicht Dichter van Fryslân te lezen vanuit de lucht

21/04/2020

Nyk de Vries schreef als Dichter van Fryslân voor het project ‘Fryslân fan Boppen’ een gedicht dat over de stranden van de vier Friese Waddeneilanden uitgeschreven zal worden. De bewoners van de eilanden schrijven op alle vier Waddeneilanden een strofe uit op het strand.

Komende vrijdag 24 april is de uitzending van ‘Fryslân fan Boppen’ op Omrop Fryslân TV met daarin de dronebeelden van de eilanden zodat het gedicht van boven te lezen zal zijn. ‘Fryslân fan Boppen’ wordt uitgezonden van 14:00 – 16:00 uur en om 21:30 uur. Natuurlijk zijn de beelden ook terug te zien via ‘Utstjoering mist’ en via de Facebookpagina van het project Dichter fan Fryslân.

Voor ‘Fryslân fan Boppen’ kunnen mensen een boodschap op de grond maken om inwoners van Fryslân een hart onder de riem te steken. Twee weken lang vliegen iedere werkdag drones over de provincie om de boodschappen en mensen te filmen. De beelden worden uitgezonden op Omrop Fryslân, bij de Leeuwarder Courant en op de Facebookpagina van LF2028. ‘Fryslân fan Boppen’ is een initiatief van de Friese gemeenten, LF2028 en de provincie Fryslân in samenwerking met Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.