Presentatie poëziemachine Dichter fan Fryslân

03/02/2018

Op zaterdag 3 februari vond in Tresoar de feestelijke start plaats van de vier poëziemachines van de dichters Grytsje Schaaf, Sytse Jansma, Elmar Kuiper en de Dichter fan Fryslân, Eeltsje Hettinga.

De dichters werkten voor dit bijzondere Lân fan Taal-project samen met de kunstenaars Kaneli en Smit, Machteld van Buren en Hans Wijnbergen. Met de voordracht van het gedicht ‘Au Musée’, ook te lezen op deze website, opende de Dichter van Fryslân de expositie van de poëziemachines in Tresoar. De machines zijn nog het hele jaar te bewonderen.

Arjan Hut nieuwe Dichter fan Fryslân: Minder wifi, mear poetry!

16/11/2023

Arjan Hut (Drachten, 1976) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Eke Folkerts officieel benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Arjan Hut is de vierde Dichter fan Fryslân en de opvolger van Sigrid Kingma, die vandaag afscheid nam van haar functie als Dichter fan Fryslân.

Laatste gedicht Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân

25/10/2023

‘Opnieuw’ is het laatste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.