www.friesland.nl/11fountains.

" />

Dichter van Fryslân opent Kletterdei 2021

18/03/2021

Op zaterdag 20 maart is het Kletterdei en zullen de 11Fountains, een kunstproject van Leeuwarden-Fryslân 2028, in de elf Frise steden weer kletteren. Nyk de Vries schreef als Dichter van Fryslân speciaal voor Kletterdei een gedicht dat terug te horen is in de openingsvideo die komende zaterdag 20 maart om 09:00 ur live gaat op www.friesland.nl/11fountains.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Film The Waste Land met inleiding door Arjan Hut

02/04/2024

Het meest legendarische en baanbrekende gedicht allertijden is The waste land van T.S. Eliot. Honderd jaar geleden geschreven, inspireert het nog dagelijks schrijvers, songwriters en filosofen: van Stephen King, tot Bob Dylan en Nick Cave tot Francis Ford Coppola. Regisseur Chris Teerink laat in deze foto-film – met een werkelijk prachtige soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van T.S. Eliots beroemde gedicht nog dwars door ons heden lopen.