Dichter van Fryslân opent Kletterdei 2021

18/03/2021

Op zaterdag 20 maart is het Kletterdei en zullen de 11Fountains, een kunstproject van Leeuwarden-Fryslân 2028, in de elf Frise steden weer kletteren. Nyk de Vries schreef als Dichter van Fryslân speciaal voor Kletterdei een gedicht dat terug te horen is in de openingsvideo die komende zaterdag 20 maart om 09:00 ur live gaat op www.friesland.nl/11fountains.

Première poëzievideo Dichter van Fryslân – ‘Geluk’

20/09/2021

Op Omrop Fryslân TV gaat zondag de zesde van een serie poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân in première.

Fluitend door Friesland het het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân

09/08/2021

De Elfstedentocht is al door velen afgelegd: schaatsend, fietsend en soms zwemmend, maar nog niemand deed het fluitend. En laat dat nou precies zijn wat het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân gaan doen! In het weekend van 28 en 29 augustus trekken Nyk de Vries en de vier blokfluitisten van het Cohda Kwartet […]