Dichter van Fryslân opent Kletterdei 2021

18/03/2021

Op zaterdag 20 maart is het Kletterdei en zullen de 11Fountains, een kunstproject van Leeuwarden-Fryslân 2028, in de elf Frise steden weer kletteren. Nyk de Vries schreef als Dichter van Fryslân speciaal voor Kletterdei een gedicht dat terug te horen is in de openingsvideo die komende zaterdag 20 maart om 09:00 ur live gaat op www.friesland.nl/11fountains.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.