Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.

Om Friese poëzie naar middelbare scholen te brengen en de zichtbaarheid van Friese poëzie op scholen te vergroten, schreef de Dichter van Fryslân 2021-2023, Sigrid Kingma, een poëziewedstrijd uit met als thema een exact vak. Het gedicht moet daarbij de lezer op een andere manier naar de lesstof laten kijken. De winnende gedichten zijn als posters opgemaakt en vormgegeven door Silke Boersma.

Vandaag krijgen alle middelbare scholen in Fryslân de Friese postergedichten van de Dichter van Fryslân toegestuurd. De Dichter van Fryslân schreef zelf ook een gedicht voor de poëzieposters. De andere gedichten zijn geschreven door Bauke Vermaas, Lara Kool-de Vries, Sietske Boonstra, Berber Spliethoff en Neeltje Terpstra en zijn terug te lezen op deze website.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Winnaars Poëzieposter-wedstrijd Dichter van Fryslân bekend

07/08/2023

Bauke Vermaas, Berber Spliethof, Lara Kool-De Vries, Neeltje Terpstra en Sietske Boonstra zijn de winnaars van de poëziewedstrijd van de Dichter van Fryslân. De winnaars ontvangen €200,- en de gedichten worden als poëzieposters verspreid onder alle middelbare scholen in Friesland.