Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.

Om Friese poëzie naar middelbare scholen te brengen en de zichtbaarheid van Friese poëzie op scholen te vergroten, schreef de Dichter van Fryslân 2021-2023, Sigrid Kingma, een poëziewedstrijd uit met als thema een exact vak. Het gedicht moet daarbij de lezer op een andere manier naar de lesstof laten kijken. De winnende gedichten zijn als posters opgemaakt en vormgegeven door Silke Boersma.

Vandaag krijgen alle middelbare scholen in Fryslân de Friese postergedichten van de Dichter van Fryslân toegestuurd. De Dichter van Fryslân schreef zelf ook een gedicht voor de poëzieposters. De andere gedichten zijn geschreven door Bauke Vermaas, Lara Kool-de Vries, Sietske Boonstra, Berber Spliethoff en Neeltje Terpstra en zijn terug te lezen op deze website.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Film The Waste Land met inleiding door Arjan Hut

02/04/2024

Het meest legendarische en baanbrekende gedicht allertijden is The waste land van T.S. Eliot. Honderd jaar geleden geschreven, inspireert het nog dagelijks schrijvers, songwriters en filosofen: van Stephen King, tot Bob Dylan en Nick Cave tot Francis Ford Coppola. Regisseur Chris Teerink laat in deze foto-film – met een werkelijk prachtige soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van T.S. Eliots beroemde gedicht nog dwars door ons heden lopen.