Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

28/06/2023

‘Nog erger’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma: ‘Bijna overal is het bedwelmend heet en droog. Tegelijkertijd gaat de ‘heiliger’ oorlog van Rusland met Oekraïne onverstoord door en geeft het een nasmaak aan het zomergevoel. Het opblazen van de dam lijkt alweer verdampt na de stampij een paar honderd kilometer van Moskou. Zeker geen komkommertijd.’

De Nederlandse vertaling door Tsjerk Veenstra en de Engelse verstaling van Trevor Scarse zijn terug te lezen op de website van Dichter fan Fryslân.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.