Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

16/11/2022

‘Tongbreker’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma: ‘Een dichter heeft ellende nodig om te kunnen schrijven, zegt men. Maar er bestaat ook nog zoiets als een overdaad aan actualiteiten. Voor wie het allemaal niet meer bijhoudt, biedt de Dichter van Fryslân een rijmend overzicht van de laatste gebeurtenissen.’

De Nederlandse vertaling door Tsjerk Veenstra en de Engelse verstaling van Trevor Scarse zijn terug te lezen op deze website.

Dichter van Fryslân workshops groot sukses

16/11/2022

De gratis Dichter van Fryslân workshops zijn een groot succes. Van oktober dit jaar t/m januari volgend jaar zal de Dichter van Fryslân op bezoek bij 13 basisscholen in Fryslân om te vertellen over de schoonheid van poëzie.

Portret van Gysbert Japicxprijswinnaar Eeltsje Hettinga onthuld

19/10/2022

Op verzoek van Tresoar heeft Elske Schotanus een portret gemaakt van Eeltsje Hettinga. Hettinga (1955) kreeg vorig jaar de Gysbert Japicxpriis voor poëzie. De Provincie Fryslân kende Eeltsje Hettinga de hoogste literaire onderscheiding toe voor de bijna dertig gedichten die hij van 2017 tot 2019 schreef als Dichter fan Fryslân.