Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

02/05/2022

‘Vleugellam’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Het gedicht is geschreven naar aanleiding van de misstanden die aan het licht kwamen rondom het programma ‘The Voice of Holland’ en de uitingen van Johan Derksen in het tv-programma ‘Vandaag Inside’.

De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma: ‘Er komt tegenwoordig geregeld een verhaal over seksueel misbruik boven tafel dat niet onderdoet voor De Smearlappen van Anne Wadman. Wat dit jaar begon met een dickpic, is uitgelopen op een keur aan schandaalverhalen. Op dit moment houdt Johan Derksen de biechtstoel bezet. Tijd voor een poëtische reactie.’

De Nederlandse vertaling door Tsjerk Veenstra en de Engelse vertaling van Trevor Scarse zijn terug te lezen op deze website.

Dichter fan Frylân uitgenodigd voor literair festival in Sardinië

14/04/2022

Dichter van Fryslân Sigrid Kingma is uitgenodigd voor een literair festival op Sardinië. Dat hoorde ze dinsdagavond bij een bezoek van een delegatie van Italiaanse taalminderheden aan Fryslân.

Dichter van Fryslân draagt voor aan de Nederlandse ambassade van Rome

30/03/2022

Op dinsdag 12 april zal Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân een gedicht voordragen aan een delegatie van de Nederlandse ambassade van Rome en Dutch Culture.