Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

02/05/2022

‘Vleugellam’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Het gedicht is geschreven naar aanleiding van de misstanden die aan het licht kwamen rondom het programma ‘The Voice of Holland’ en de uitingen van Johan Derksen in het tv-programma ‘Vandaag Inside’.

De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma: ‘Er komt tegenwoordig geregeld een verhaal over seksueel misbruik boven tafel dat niet onderdoet voor De Smearlappen van Anne Wadman. Wat dit jaar begon met een dickpic, is uitgelopen op een keur aan schandaalverhalen. Op dit moment houdt Johan Derksen de biechtstoel bezet. Tijd voor een poëtische reactie.’

De Nederlandse vertaling door Tsjerk Veenstra en de Engelse vertaling van Trevor Scarse zijn terug te lezen op deze website.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.