Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

02/05/2022

‘Vleugellam’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Het gedicht is geschreven naar aanleiding van de misstanden die aan het licht kwamen rondom het programma ‘The Voice of Holland’ en de uitingen van Johan Derksen in het tv-programma ‘Vandaag Inside’.

De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma: ‘Er komt tegenwoordig geregeld een verhaal over seksueel misbruik boven tafel dat niet onderdoet voor De Smearlappen van Anne Wadman. Wat dit jaar begon met een dickpic, is uitgelopen op een keur aan schandaalverhalen. Op dit moment houdt Johan Derksen de biechtstoel bezet. Tijd voor een poëtische reactie.’

De Nederlandse vertaling door Tsjerk Veenstra en de Engelse vertaling van Trevor Scarse zijn terug te lezen op deze website.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Film The Waste Land met inleiding door Arjan Hut

02/04/2024

Het meest legendarische en baanbrekende gedicht allertijden is The waste land van T.S. Eliot. Honderd jaar geleden geschreven, inspireert het nog dagelijks schrijvers, songwriters en filosofen: van Stephen King, tot Bob Dylan en Nick Cave tot Francis Ford Coppola. Regisseur Chris Teerink laat in deze foto-film – met een werkelijk prachtige soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van T.S. Eliots beroemde gedicht nog dwars door ons heden lopen.