Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

02/05/2022

‘Vleugellam’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Het gedicht is geschreven naar aanleiding van de misstanden die aan het licht kwamen rondom het programma ‘The Voice of Holland’ en de uitingen van Johan Derksen in het tv-programma ‘Vandaag Inside’.

De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma: ‘Er komt tegenwoordig geregeld een verhaal over seksueel misbruik boven tafel dat niet onderdoet voor De Smearlappen van Anne Wadman. Wat dit jaar begon met een dickpic, is uitgelopen op een keur aan schandaalverhalen. Op dit moment houdt Johan Derksen de biechtstoel bezet. Tijd voor een poëtische reactie.’

De Nederlandse vertaling door Tsjerk Veenstra en de Engelse vertaling van Trevor Scarse zijn terug te lezen op deze website.

Gedicht Dichter van Fryslân op voorpagina Leeuwarder Courant

13/02/2023

Schrijvers en dichters scharen zich massaal achter de bedreigde schrijver Pim Lammers. De Leeuwarder Courant vroeg de Dichter van Fryslân om een gedicht te schrijven voor het vrije woord. Zaterdag 11 februari stond haar gedicht ‘Frije murd’ op de voorpagina van de Leeuwarder Courant.

Poëziewedstrijd Dichter van Fryslân

01/02/2023

Om Friese poëzie naar middelbare scholen te brengen, organiseert Dichter van Fryslân Sigrid Kingma een poëziewedstrijd. De vijf beste gedichten die aan de opdracht voldoen, worden als poster professioneel vormgegeven en verspreid op alle middelbare scholen in Fryslân. De dichters winnen daarbij een bedrag van €200,-. Iedereen kan meedoen, meerdere gedichten inzenden mag ook.