Sigrid Kingma is de nieuwe Dichter van Fryslân!

12/11/2021

Sigrid Kingma (Drachten, 1989) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Sietske Poepjes benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Sigrid Kingma volgt daarmee Nyk de Vries op die vandaag met de presentatie van een nieuwe dichtbundel afscheid nam van zijn functie als Dichter van Fryslân.

Dichter van Fryslân Sigrid Kingma: “Ik ben verheugd over mijn benoeming tot Dichter van Fryslân! De rol van Dichter van Fryslân past bij mijn werkwijze als dichter. Ik zoek het podium, heb een scherp oog voor wat er speelt en streef er naar om boven het alledaagse uit te stijgen. De komende twee jaar wil ik gebruiken om poëzie een groter bereik te geven door kunstvormen te combineren.”

Als Dichter van Fryslân treedt Sigrid Kingma in de komende twee jaar op als poëtisch ambassadeur. Ze schrijft zes tot tien gedichten per jaar, geïnspireerd door opvallende en actuele zaken in de provincie Fryslân. Een adviescommissie, bestaande uit Annemarie Lindeboom, Cilla Geurtsen en Tsead Bruinja (voorzitter), heeft de nieuwe Dichter fan Fryslân voorgedragen aan Gedeputeerde Staten.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Film The Waste Land met inleiding door Arjan Hut

02/04/2024

Het meest legendarische en baanbrekende gedicht allertijden is The waste land van T.S. Eliot. Honderd jaar geleden geschreven, inspireert het nog dagelijks schrijvers, songwriters en filosofen: van Stephen King, tot Bob Dylan en Nick Cave tot Francis Ford Coppola. Regisseur Chris Teerink laat in deze foto-film – met een werkelijk prachtige soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van T.S. Eliots beroemde gedicht nog dwars door ons heden lopen.