Sigrid Kingma is de nieuwe Dichter van Fryslân!

12/11/2021

Sigrid Kingma (Drachten, 1989) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Sietske Poepjes benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Sigrid Kingma volgt daarmee Nyk de Vries op die vandaag met de presentatie van een nieuwe dichtbundel afscheid nam van zijn functie als Dichter van Fryslân.

Dichter van Fryslân Sigrid Kingma: “Ik ben verheugd over mijn benoeming tot Dichter van Fryslân! De rol van Dichter van Fryslân past bij mijn werkwijze als dichter. Ik zoek het podium, heb een scherp oog voor wat er speelt en streef er naar om boven het alledaagse uit te stijgen. De komende twee jaar wil ik gebruiken om poëzie een groter bereik te geven door kunstvormen te combineren.”

Als Dichter van Fryslân treedt Sigrid Kingma in de komende twee jaar op als poëtisch ambassadeur. Ze schrijft zes tot tien gedichten per jaar, geïnspireerd door opvallende en actuele zaken in de provincie Fryslân. Een adviescommissie, bestaande uit Annemarie Lindeboom, Cilla Geurtsen en Tsead Bruinja (voorzitter), heeft de nieuwe Dichter fan Fryslân voorgedragen aan Gedeputeerde Staten.

Arjan Hut nieuwe Dichter fan Fryslân: Minder wifi, mear poetry!

16/11/2023

Arjan Hut (Drachten, 1976) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Eke Folkerts officieel benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Arjan Hut is de vierde Dichter fan Fryslân en de opvolger van Sigrid Kingma, die vandaag afscheid nam van haar functie als Dichter fan Fryslân.

Laatste gedicht Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân

25/10/2023

‘Opnieuw’ is het laatste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.