Sigrid Kingma is de nieuwe Dichter van Fryslân!

12/11/2021

Sigrid Kingma (Drachten, 1989) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Sietske Poepjes benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Sigrid Kingma volgt daarmee Nyk de Vries op die vandaag met de presentatie van een nieuwe dichtbundel afscheid nam van zijn functie als Dichter van Fryslân.

Dichter van Fryslân Sigrid Kingma: “Ik ben verheugd over mijn benoeming tot Dichter van Fryslân! De rol van Dichter van Fryslân past bij mijn werkwijze als dichter. Ik zoek het podium, heb een scherp oog voor wat er speelt en streef er naar om boven het alledaagse uit te stijgen. De komende twee jaar wil ik gebruiken om poëzie een groter bereik te geven door kunstvormen te combineren.”

Als Dichter van Fryslân treedt Sigrid Kingma in de komende twee jaar op als poëtisch ambassadeur. Ze schrijft zes tot tien gedichten per jaar, geïnspireerd door opvallende en actuele zaken in de provincie Fryslân. Een adviescommissie, bestaande uit Annemarie Lindeboom, Cilla Geurtsen en Tsead Bruinja (voorzitter), heeft de nieuwe Dichter fan Fryslân voorgedragen aan Gedeputeerde Staten.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.