Dichter van Fryslân-gedicht ‘Anne en Arie’ in videocompilatie UNESCO Internationale dag van de Moedertaal

10/02/2021

Op zondag 21 februari is het UNESCO Internationale dag van de Moedertaal. Het NPLD (Network to Promote Linguistic Diversity) maakt voor dit jaar een meertalige videocompilatie van gesproken culturele uitingen in kleine talen. Ook de Dichter van Fryslân is gevraagd een bijdrage te leveren. De Dichter van Fryslân levert een bijdrage in de vorm van de Fryslân fan Boppen-video van het gedicht ‘Anne en Arie‘.

De videocompilatie is op zondag 21 februari online te bekijken via het NPLD en de Facebook-pagina van Dichter van Fryslân.

Arjan Hut nieuwe Dichter fan Fryslân: Minder wifi, mear poetry!

16/11/2023

Arjan Hut (Drachten, 1976) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Eke Folkerts officieel benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Arjan Hut is de vierde Dichter fan Fryslân en de opvolger van Sigrid Kingma, die vandaag afscheid nam van haar functie als Dichter fan Fryslân.

Laatste gedicht Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân

25/10/2023

‘Opnieuw’ is het laatste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.