Dichter van Fryslân-gedicht ‘Anne en Arie’ in videocompilatie UNESCO Internationale dag van de Moedertaal

10/02/2021

Op zondag 21 februari is het UNESCO Internationale dag van de Moedertaal. Het NPLD (Network to Promote Linguistic Diversity) maakt voor dit jaar een meertalige videocompilatie van gesproken culturele uitingen in kleine talen. Ook de Dichter van Fryslân is gevraagd een bijdrage te leveren. De Dichter van Fryslân levert een bijdrage in de vorm van de Fryslân fan Boppen-video van het gedicht ‘Anne en Arie‘.

De videocompilatie is op zondag 21 februari online te bekijken via het NPLD en de Facebook-pagina van Dichter van Fryslân.

Première poëzievideo Dichter van Fryslân – ‘Geluk’

20/09/2021

Op Omrop Fryslân TV gaat zondag de zesde van een serie poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân in première.

Fluitend door Friesland het het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân

09/08/2021

De Elfstedentocht is al door velen afgelegd: schaatsend, fietsend en soms zwemmend, maar nog niemand deed het fluitend. En laat dat nou precies zijn wat het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân gaan doen! In het weekend van 28 en 29 augustus trekken Nyk de Vries en de vier blokfluitisten van het Cohda Kwartet […]