Anne en Arie‘.

De videocompilatie is op zondag 21 februari online te bekijken via het NPLD en de Facebook-pagina van Dichter van Fryslân.

" />

Dichter van Fryslân-gedicht ‘Anne en Arie’ in videocompilatie UNESCO Internationale dag van de Moedertaal

10/02/2021

Op zondag 21 februari is het UNESCO Internationale dag van de Moedertaal. Het NPLD (Network to Promote Linguistic Diversity) maakt voor dit jaar een meertalige videocompilatie van gesproken culturele uitingen in kleine talen. Ook de Dichter van Fryslân is gevraagd een bijdrage te leveren. De Dichter van Fryslân levert een bijdrage in de vorm van de Fryslân fan Boppen-video van het gedicht ‘Anne en Arie‘.

De videocompilatie is op zondag 21 februari online te bekijken via het NPLD en de Facebook-pagina van Dichter van Fryslân.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

23/07/2024

De Dichter van Fryslân, Arjan Hut: “Zullen we er maar van uitgaan dat het nog altijd regent als dit gedicht verschijnt? Het weer kan ons naar binnen dwingen. Maar voor één is een venster een privacy-lek, voor de ander een ding om naar buiten te kijken.”

Martsje de Jong winnaar Fryske SLAM 2024!

28/06/2024

Martsje de Jong kreeg gisteravond in café De Gouden Leeuw in Tresoar de meeste publieksstemmen in de finale van de Fryske SLAM 2024. Daarmee werd ze de beste poëzieslammer van 2024. Sigrid Kingma werd tweede. De Fryske SLAM zorgde net als afgelopen jaar ook deze keer weer voor een record aantal bezoekers voor café De Gouden Leeuw; zo’n honderd man publiek was getuige van de voordrachtswedstrijd.