Presentatie poëziesteen Dichter van Fryslân

03/12/2020

Op donderdag 9 december wordt aan de Schrans in Leeuwarden een nieuwe poëziesteen gelegd met een gedicht van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân. Het gedicht ‘Asman‘, vertaald naar het Leewarders door Anne Feddema, is in opdracht van Historisch Centrum Leeuwarden speciaal geschreven voor het 150-jarige jubileum van de Leeuwarder stadsreiniging. Het gedicht is een dag later ook te lezen in de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en op de website van Omrop Fryslân.

Première poëzievideo Dichter van Fryslân – ‘Geluk’

20/09/2021

Op Omrop Fryslân TV gaat zondag de zesde van een serie poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân in première.

Fluitend door Friesland het het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân

09/08/2021

De Elfstedentocht is al door velen afgelegd: schaatsend, fietsend en soms zwemmend, maar nog niemand deed het fluitend. En laat dat nou precies zijn wat het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân gaan doen! In het weekend van 28 en 29 augustus trekken Nyk de Vries en de vier blokfluitisten van het Cohda Kwartet […]