Dichter van Fryslân op internationaal poëziefestival Transpoesie in Brussel

01/10/2020

Dichter van Fryslân Nyk de Vries doet dit jaar mee aan de tiende editie van het internationale poëziefestival Transpoesie in Brussel. Door de coronacrisis wordt het festival digitaal aangeboden.

Op 14 oktober zal de Dichter van Fryslân via een live-stream vertellen over zijn werk en zullen er eerder opgenomen gedichten van hem vertoond worden met vertalingen in het Nederlands, Frans en Engels. Andere deelnemende dichters zijn Cornelia Hülmbauer (Oostenrijk), Marina Kazakova (België), Kamila Janiak (Polen), Iona Lee (Schotland) en Maxime Garcia Diaz (Nederland). Gespreksleider is de Vlaamse dichter Sofie Verraest. Het is om 20.00 uur live te volgen op de Facebook-pagina van Transpoesie.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.