live te volgen op de Facebook-pagina van Transpoesie.

" />

Dichter van Fryslân op internationaal poëziefestival Transpoesie in Brussel

01/10/2020

Dichter van Fryslân Nyk de Vries doet dit jaar mee aan de tiende editie van het internationale poëziefestival Transpoesie in Brussel. Door de coronacrisis wordt het festival digitaal aangeboden.

Op 14 oktober zal de Dichter van Fryslân via een live-stream vertellen over zijn werk en zullen er eerder opgenomen gedichten van hem vertoond worden met vertalingen in het Nederlands, Frans en Engels. Andere deelnemende dichters zijn Cornelia Hülmbauer (Oostenrijk), Marina Kazakova (België), Kamila Janiak (Polen), Iona Lee (Schotland) en Maxime Garcia Diaz (Nederland). Gespreksleider is de Vlaamse dichter Sofie Verraest. Het is om 20.00 uur live te volgen op de Facebook-pagina van Transpoesie.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Film The Waste Land met inleiding door Arjan Hut

02/04/2024

Het meest legendarische en baanbrekende gedicht allertijden is The waste land van T.S. Eliot. Honderd jaar geleden geschreven, inspireert het nog dagelijks schrijvers, songwriters en filosofen: van Stephen King, tot Bob Dylan en Nick Cave tot Francis Ford Coppola. Regisseur Chris Teerink laat in deze foto-film – met een werkelijk prachtige soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van T.S. Eliots beroemde gedicht nog dwars door ons heden lopen.