Dichter van Fryslân op internationaal poëziefestival Transpoesie in Brussel

01/10/2020

Dichter van Fryslân Nyk de Vries doet dit jaar mee aan de tiende editie van het internationale poëziefestival Transpoesie in Brussel. Door de coronacrisis wordt het festival digitaal aangeboden.

Op 14 oktober zal de Dichter van Fryslân via een live-stream vertellen over zijn werk en zullen er eerder opgenomen gedichten van hem vertoond worden met vertalingen in het Nederlands, Frans en Engels. Andere deelnemende dichters zijn Cornelia Hülmbauer (Oostenrijk), Marina Kazakova (België), Kamila Janiak (Polen), Iona Lee (Schotland) en Maxime Garcia Diaz (Nederland). Gespreksleider is de Vlaamse dichter Sofie Verraest. Het is om 20.00 uur live te volgen op de Facebook-pagina van Transpoesie.

Première poëzievideo Dichter van Fryslân – ‘Geluk’

20/09/2021

Op Omrop Fryslân TV gaat zondag de zesde van een serie poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân in première.

Fluitend door Friesland het het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân

09/08/2021

De Elfstedentocht is al door velen afgelegd: schaatsend, fietsend en soms zwemmend, maar nog niemand deed het fluitend. En laat dat nou precies zijn wat het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân gaan doen! In het weekend van 28 en 29 augustus trekken Nyk de Vries en de vier blokfluitisten van het Cohda Kwartet […]