live te volgen op de Facebook-pagina van Transpoesie.

" />

Dichter van Fryslân op internationaal poëziefestival Transpoesie in Brussel

01/10/2020

Dichter van Fryslân Nyk de Vries doet dit jaar mee aan de tiende editie van het internationale poëziefestival Transpoesie in Brussel. Door de coronacrisis wordt het festival digitaal aangeboden.

Op 14 oktober zal de Dichter van Fryslân via een live-stream vertellen over zijn werk en zullen er eerder opgenomen gedichten van hem vertoond worden met vertalingen in het Nederlands, Frans en Engels. Andere deelnemende dichters zijn Cornelia Hülmbauer (Oostenrijk), Marina Kazakova (België), Kamila Janiak (Polen), Iona Lee (Schotland) en Maxime Garcia Diaz (Nederland). Gespreksleider is de Vlaamse dichter Sofie Verraest. Het is om 20.00 uur live te volgen op de Facebook-pagina van Transpoesie.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

23/07/2024

De Dichter van Fryslân, Arjan Hut: “Zullen we er maar van uitgaan dat het nog altijd regent als dit gedicht verschijnt? Het weer kan ons naar binnen dwingen. Maar voor één is een venster een privacy-lek, voor de ander een ding om naar buiten te kijken.”

Martsje de Jong winnaar Fryske SLAM 2024!

28/06/2024

Martsje de Jong kreeg gisteravond in café De Gouden Leeuw in Tresoar de meeste publieksstemmen in de finale van de Fryske SLAM 2024. Daarmee werd ze de beste poëzieslammer van 2024. Sigrid Kingma werd tweede. De Fryske SLAM zorgde net als afgelopen jaar ook deze keer weer voor een record aantal bezoekers voor café De Gouden Leeuw; zo’n honderd man publiek was getuige van de voordrachtswedstrijd.