Dichter van Fryslân op internationaal poëziefestival Transpoesie in Brussel

01/10/2020

Dichter van Fryslân Nyk de Vries doet dit jaar mee aan de tiende editie van het internationale poëziefestival Transpoesie in Brussel. Door de coronacrisis wordt het festival digitaal aangeboden.

Op 14 oktober zal de Dichter van Fryslân via een live-stream vertellen over zijn werk en zullen er eerder opgenomen gedichten van hem vertoond worden met vertalingen in het Nederlands, Frans en Engels. Andere deelnemende dichters zijn Cornelia Hülmbauer (Oostenrijk), Marina Kazakova (België), Kamila Janiak (Polen), Iona Lee (Schotland) en Maxime Garcia Diaz (Nederland). Gespreksleider is de Vlaamse dichter Sofie Verraest. Het is om 20.00 uur live te volgen op de Facebook-pagina van Transpoesie.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

20/07/2022

‘De waarheid’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Dichter van Fryslân op BOSK-podium Arcadia

06/07/2022

Donderdag 7 juli zal de Dichter van Fryslân o.a. haar nieuwste Dichter van Fryslân-gedicht ‘Zwerver’ voorlezen op het Boskpodium in Obe.