Net te beteljen’ over vrijwilligers onthuld: dat is een initiatief van het Prins Bernhard Fonds. Daarna om 12.15 uur zal uitgeverij Perio de door Richard Bos typografisch mooi verzorgde uitgave van het gedicht ‘Nachtspraak’ presenteren. De illustraties zijn van Anne Feddema. Schrijver-onderzoeker Pieter Breuker geeft een toelichting op het gedicht. De presentatie vindt plaats in De Schepperij, Oude Oosterstraat 14 te Leeuwarden.

Deze tweetalige uitgave van het gedicht ‘Nachtspraak’ is een publicatie van Uitgeverij Perio.

" />

Presentatie tweetalige uitgave gedicht ‘Nachtspraak’ en onthulling poëziesteen

16/09/2019

Schrijver-dichter Eeltsje Hettinga reflecteert in zijn poëzie regelmatig op actuele maatschappelijke onderwerpen. Ook uit zijn werk als Dichter van Fryslân (2018-2019) spreekt dat engagement. In ‘Nachtspraak’, een lang gedicht over de vondeling Kaspar Hauser, legt Hettinga onder meer een verband met de hedendaagse vluchteling.

Op 26 september om 11.30 uur wordt op het plein voor de Blokhuispoort de poëziesteen met zijn gedicht ‘Net te beteljen’ over vrijwilligers onthuld: dat is een initiatief van het Prins Bernhard Fonds. Daarna om 12.15 uur zal uitgeverij Perio de door Richard Bos typografisch mooi verzorgde uitgave van het gedicht ‘Nachtspraak’ presenteren. De illustraties zijn van Anne Feddema. Schrijver-onderzoeker Pieter Breuker geeft een toelichting op het gedicht. De presentatie vindt plaats in De Schepperij, Oude Oosterstraat 14 te Leeuwarden.

Deze tweetalige uitgave van het gedicht ‘Nachtspraak’ is een publicatie van Uitgeverij Perio.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Arjan Hut nieuwe Dichter fan Fryslân: Minder wifi, mear poetry!

16/11/2023

Arjan Hut (Drachten, 1976) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Eke Folkerts officieel benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Arjan Hut is de vierde Dichter fan Fryslân en de opvolger van Sigrid Kingma, die vandaag afscheid nam van haar functie als Dichter fan Fryslân.