Syds Wiersma wint de Fryske SLAM!

25/05/2023

Dichter, schrijver Syds Wiersma kreeg gisteravond in café De Gouden Leeuw in Tresoar de meeste publieksstemmen in de finale van de Fryske SLAM! Daarmee werd hij de beste Poëzieslammer van Fryslân. Jens de Vries werd tweede.

Voor Syds Wiermsa wass het de eerste keer dat hij meedeed aan een poëzie slamwedstrijd: ‘Het was mooi om in de finalte te staan en met Jens te slammen. We reageerden goed op elkaar. Het was bijna magisch.’

De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, organiseerde samen met Gabrielle Terpstra van Pauperpoëzie een Fryske SLAM! Een poëzie voordrachtswestrijd met Hindirk Hannema, Arjan Hut, Joël Huitema, Martsje de Jong, Elmar Kuiper, Marije de Lange, Ilse Vos, Jens de Vries, Syds Wiersma, Carla van der Zwaag. Nyk de Vries, Dichter van Fryslân 2019-2021, verzorgde een optreden in de pauze.

De Dichter van Fryslân organiseert een Friese SLAM!

03/05/2023

Wie is de beste Friese voordrachtskunstenaar? Kom naar deze compleet Friestalige slam! Op woensdag 24 mei om 19:30 uur gaat het gebeuren in het tijdelijke café van Tresoar De Gouden Leeuw. Dichter fan Fryslân Sigrid Kingma opent, daarna kunnen de deelnemers los. Gabriëlle Terpstra presenteert de avond.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

03/05/2023

‘Splijting’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.