Syds Wiersma wint de Fryske SLAM!

25/05/2023

Dichter, schrijver Syds Wiersma kreeg gisteravond in café De Gouden Leeuw in Tresoar de meeste publieksstemmen in de finale van de Fryske SLAM! Daarmee werd hij de beste Poëzieslammer van Fryslân. Jens de Vries werd tweede.

Voor Syds Wiermsa wass het de eerste keer dat hij meedeed aan een poëzie slamwedstrijd: ‘Het was mooi om in de finalte te staan en met Jens te slammen. We reageerden goed op elkaar. Het was bijna magisch.’

De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, organiseerde samen met Gabrielle Terpstra van Pauperpoëzie een Fryske SLAM! Een poëzie voordrachtswestrijd met Hindirk Hannema, Arjan Hut, Joël Huitema, Martsje de Jong, Elmar Kuiper, Marije de Lange, Ilse Vos, Jens de Vries, Syds Wiersma, Carla van der Zwaag. Nyk de Vries, Dichter van Fryslân 2019-2021, verzorgde een optreden in de pauze.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Film The Waste Land met inleiding door Arjan Hut

02/04/2024

Het meest legendarische en baanbrekende gedicht allertijden is The waste land van T.S. Eliot. Honderd jaar geleden geschreven, inspireert het nog dagelijks schrijvers, songwriters en filosofen: van Stephen King, tot Bob Dylan en Nick Cave tot Francis Ford Coppola. Regisseur Chris Teerink laat in deze foto-film – met een werkelijk prachtige soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van T.S. Eliots beroemde gedicht nog dwars door ons heden lopen.