Literêr Sirkwy met de Dichter van Fryslân en Dichterscollectief RIXT

07/12/2022

Op vrijdag 16 december organiseert Dichterscollectief RIXT een Literêr Sirkwy in café Marktzicht in Drachten.

Naast de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, staan ook Hindrik Hannema, Marije de Lange, Gerrit de Vries, Simon Oosting en Edwin de Groot op het podium. Dichter Syds Wiersma verbeeldt met de poëzieband DOT WIER’UM het leven en het visserslatijn van de oudste garnalenvisser van het Wad.

De avond start om 20:00 uur, er is een open podium en de entree is gratis.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.