Literêr Sirkwy met de Dichter van Fryslân en Dichterscollectief RIXT

07/12/2022

Op vrijdag 16 december organiseert Dichterscollectief RIXT een Literêr Sirkwy in café Marktzicht in Drachten.

Naast de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, staan ook Hindrik Hannema, Marije de Lange, Gerrit de Vries, Simon Oosting en Edwin de Groot op het podium. Dichter Syds Wiersma verbeeldt met de poëzieband DOT WIER’UM het leven en het visserslatijn van de oudste garnalenvisser van het Wad.

De avond start om 20:00 uur, er is een open podium en de entree is gratis.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Film The Waste Land met inleiding door Arjan Hut

02/04/2024

Het meest legendarische en baanbrekende gedicht allertijden is The waste land van T.S. Eliot. Honderd jaar geleden geschreven, inspireert het nog dagelijks schrijvers, songwriters en filosofen: van Stephen King, tot Bob Dylan en Nick Cave tot Francis Ford Coppola. Regisseur Chris Teerink laat in deze foto-film – met een werkelijk prachtige soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van T.S. Eliots beroemde gedicht nog dwars door ons heden lopen.