Literêr Sirkwy met de Dichter van Fryslân en Dichterscollectief RIXT

07/12/2022

Op vrijdag 16 december organiseert Dichterscollectief RIXT een Literêr Sirkwy in café Marktzicht in Drachten.

Naast de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, staan ook Hindrik Hannema, Marije de Lange, Gerrit de Vries, Simon Oosting en Edwin de Groot op het podium. Dichter Syds Wiersma verbeeldt met de poëzieband DOT WIER’UM het leven en het visserslatijn van de oudste garnalenvisser van het Wad.

De avond start om 20:00 uur, er is een open podium en de entree is gratis.

Poëziewedstrijd Dichter van Fryslân

01/02/2023

Om Friese poëzie naar middelbare scholen te brengen, organiseert Dichter van Fryslân Sigrid Kingma een poëziewedstrijd. De vijf beste gedichten die aan de opdracht voldoen, worden als poster professioneel vormgegeven en verspreid op alle middelbare scholen in Fryslân. De dichters winnen daarbij een bedrag van €200,-. Iedereen kan meedoen, meerdere gedichten inzenden mag ook.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

27/01/2023

‘Oude vrienden’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.