Dichter fan Fryslân opent tentoonstelling Keunstakademy en treedt op met Tsead Bruinja en ZEA

07/03/2022

Op vrijdag 29 april opent de Dichter fan Fryslân in tentoonstelling van de Kunstacademie Friesland.

Diezelfde avond staat ze samen met collega-dichter Tsead Bruinja in MeM in Buitenpost met muziek van ZEA en de Tigers fan Greonterp. De Dichter van Fryslân is te gast tijdens de Skuorre- en Tsjerketoer van ZEA en Tsead Bruija. ZEA speelt werk van zijn in november verschenen album ‘Witst noch dat der neat wie’ en Tsead Bruinja draagt voor uit zijn nieuwste dichtbundel ‘Ynbêde / Ingebed’ die op 25 maart verschijnt bij de Afûk.

Kaarten voor deze avond via MeM, Buitenpost.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Film The Waste Land met inleiding door Arjan Hut

02/04/2024

Het meest legendarische en baanbrekende gedicht allertijden is The waste land van T.S. Eliot. Honderd jaar geleden geschreven, inspireert het nog dagelijks schrijvers, songwriters en filosofen: van Stephen King, tot Bob Dylan en Nick Cave tot Francis Ford Coppola. Regisseur Chris Teerink laat in deze foto-film – met een werkelijk prachtige soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van T.S. Eliots beroemde gedicht nog dwars door ons heden lopen.