Dichter fan Fryslân opent tentoonstelling Keunstakademy en treedt op met Tsead Bruinja en ZEA

07/03/2022

Op vrijdag 29 april opent de Dichter fan Fryslân in tentoonstelling van de Kunstacademie Friesland.

Diezelfde avond staat ze samen met collega-dichter Tsead Bruinja in MeM in Buitenpost met muziek van ZEA en de Tigers fan Greonterp. De Dichter van Fryslân is te gast tijdens de Skuorre- en Tsjerketoer van ZEA en Tsead Bruija. ZEA speelt werk van zijn in november verschenen album ‘Witst noch dat der neat wie’ en Tsead Bruinja draagt voor uit zijn nieuwste dichtbundel ‘Ynbêde / Ingebed’ die op 25 maart verschijnt bij de Afûk.

Kaarten voor deze avond via MeM, Buitenpost.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.