Dichter fan Fryslân opent tentoonstelling Keunstakademy en treedt op met Tsead Bruinja en ZEA

07/03/2022

Op vrijdag 29 april opent de Dichter fan Fryslân in tentoonstelling van de Kunstacademie Friesland.

Diezelfde avond staat ze samen met collega-dichter Tsead Bruinja in MeM in Buitenpost met muziek van ZEA en de Tigers fan Greonterp. De Dichter van Fryslân is te gast tijdens de Skuorre- en Tsjerketoer van ZEA en Tsead Bruija. ZEA speelt werk van zijn in november verschenen album ‘Witst noch dat der neat wie’ en Tsead Bruinja draagt voor uit zijn nieuwste dichtbundel ‘Ynbêde / Ingebed’ die op 25 maart verschijnt bij de Afûk.

Kaarten voor deze avond via MeM, Buitenpost.

Dichter van Fryslân workshops groot sukses

16/11/2022

De gratis Dichter van Fryslân workshops zijn een groot succes. Van oktober dit jaar t/m januari volgend jaar zal de Dichter van Fryslân op bezoek bij 13 basisscholen in Fryslân om te vertellen over de schoonheid van poëzie.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

16/11/2022

‘Tongbreker’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.