Nieuw gedicht Dichter fan Fryslân

24/12/2021

‘Klontjes’, het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, op de website van Omrop Fryslân en de speciale bijlage van de Leeuwarder Courant over ‘verbinding’.

De Nederlandse vertaling door Tsjerk Veentra en de Engelse vertaling van Trevor Scarse zijn ook terug te lezen op deze website.

Poëziefilmspecial op Omrop Fryslân

22/12/2021

Op tweede kerstdag zendt Omrop Fryslân een special uit rond de poëziefilms van Dichter van Fryslân 2019 – 2021, Nyk de Vries.

Eerste gedicht nieuwe Dichter van Fryslân

15/11/2021

Afgelopen vrijdag werd Sigrid Kingma feestelijk benoemd tot Dichter van Fryslân 2021-2023. ‘Trui’ is het eerste gedicht dat zij als Dichter van Fryslân schreef. Een gedicht over de almaar stijgende gasprijzen.