Dichter van Fryslân in ‘Fryslân fan Boppen’

24/04/2020

Vrijdag 24 april was het gedicht ‘Anne en Arie’ van Dichter van Fryslân, Nyk de Vries, te zien in ‘Fryslân fan Boppen’. Het gedicht werd door eilanders uitgeschreven over de stranden van Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog en dat leverde prachtige beelden op.

‘Fryslân fan Boppen’ is een project van de Friese gemeenten, Leeuwarden-Fryslian 2028, Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant.

 

Première poëzievideo Dichter van Fryslân – ‘Geluk’

20/09/2021

Op Omrop Fryslân TV gaat zondag de zesde van een serie poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân in première.

Fluitend door Friesland het het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân

09/08/2021

De Elfstedentocht is al door velen afgelegd: schaatsend, fietsend en soms zwemmend, maar nog niemand deed het fluitend. En laat dat nou precies zijn wat het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân gaan doen! In het weekend van 28 en 29 augustus trekken Nyk de Vries en de vier blokfluitisten van het Cohda Kwartet […]