" />

Dichter van Fryslân in ‘Fryslân fan Boppen’

24/04/2020

Vrijdag 24 april was het gedicht ‘Anne en Arie’ van Dichter van Fryslân, Nyk de Vries, te zien in ‘Fryslân fan Boppen’. Het gedicht werd door eilanders uitgeschreven over de stranden van Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog en dat leverde prachtige beelden op.

‘Fryslân fan Boppen’ is een project van de Friese gemeenten, Leeuwarden-Fryslian 2028, Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant.

 

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Arjan Hut nieuwe Dichter fan Fryslân: Minder wifi, mear poetry!

16/11/2023

Arjan Hut (Drachten, 1976) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Eke Folkerts officieel benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Arjan Hut is de vierde Dichter fan Fryslân en de opvolger van Sigrid Kingma, die vandaag afscheid nam van haar functie als Dichter fan Fryslân.