ynfo@dichterfanfryslan.nl.

" />

Uitnodiging benoeming nieuwe Dichter van Fryslân

16/11/2019

Op donderdag 21 november om 15:30 uur bent u van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke installatie van de nieuwe Dichter fan Fryslân. De officiële benoeming door gedeputeerde Sietske Poepjes zal plaatsvinden in de ‘Stadskas’ op het Oldehoofsterkerkhof, tijdens het Explore the North Festival in Leeuwarden.

Deze feestelijke middag wordt mede mogelijk gemaakt door Explore the North en Dichter bij Leeuwarden. De presentatie is in handen van Eva Meijering.

  • Datum: donderdag 21 november
  • Inloop: 15:30 uur
  • Start programma: 16:00 uur
  • Locatie: Stadskas Explore the North, Oldehoofsterkerkhof, Leeuwarden

Graag vernemen we van u of u bij de benoeming aanwezig wilt zijn. Opgave via ynfo@dichterfanfryslan.nl.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

23/07/2024

De Dichter van Fryslân, Arjan Hut: “Zullen we er maar van uitgaan dat het nog altijd regent als dit gedicht verschijnt? Het weer kan ons naar binnen dwingen. Maar voor één is een venster een privacy-lek, voor de ander een ding om naar buiten te kijken.”

Martsje de Jong winnaar Fryske SLAM 2024!

28/06/2024

Martsje de Jong kreeg gisteravond in café De Gouden Leeuw in Tresoar de meeste publieksstemmen in de finale van de Fryske SLAM 2024. Daarmee werd ze de beste poëzieslammer van 2024. Sigrid Kingma werd tweede. De Fryske SLAM zorgde net als afgelopen jaar ook deze keer weer voor een record aantal bezoekers voor café De Gouden Leeuw; zo’n honderd man publiek was getuige van de voordrachtswedstrijd.