Schooloptreden

Dichter van Fryslân on tour langs basisscholen in Fryslân

Nodig de Dichter van Fryslân uit bij jullie op school!

Poëzie kan zoveel meer zijn dan gewoon een aardigheidje. De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, laat zien hoe je poëzie inspirerend en spelenderwijs een plek kan geven op school bij het aanleren van vaardigheden en kennisoverdracht. “Poëzie is een mooie jas die je altijd past, en je kan leren om die jas zelf aan te trekken.”

Over

Toegankelijk en inspirerend schooloptreden

De Dichter van Fryslân biedt twee verschillende lesprogramma’s over poëzie voor basisscholen in Fryslân. De lesprogramma’s bestaan uit een optreden en les in één. De Dichter van Fryslân brengt leerlingen en leraren op een toegankelijke wijze met poëzie in aanraking en laat leerlingen beleven wat het effect van poëzie kan zijn.

Nodig de Dichter van Fryslân nu alvast uit voor het nieuwe schooljaar ’22-’23!

Lesprogramma’s en lesmateriaal

Het schooloptreden van de Dichter van Fryslân is op twee manieren gratis te boeken:

 

  • Schooloptreden Dichter van Fryslân (workshopduur: 1 uur, of les op maat)
  • Filosoferen met gedichten (workshopduur: 1 uur)

 

Schooloptreden Dichter van Fryslân

De les bestaat uit een workshop en een aantal voordrachten in een afwisselend programma met meerdere werkvormen. De workshop wordt op de schoollocatie uitgevoerd. In de workshop van een uur komen verschillende lessen en aanpakken voorbij die aansluiten bij zowel de kerndoelen voor het Fries als bij taaloverstijgende actieve en passieve taalvaardigheden. In overleg is een les op maat mogelijk.

 

Filosoferen met gedichten

In een les van een uur wordt interactief gefilosofeerd met kinderen aan de hand van een gedicht. De workshop is bedoeld voor leerlingen uit groep 4 en hoger. De les bestaat uit een voordracht door de Dichter van Fryslân, een filosofeersessie op basis van een gespreksleider en het opvoeren van een liedje onder begeleiding van Bruno Rummler.

 

NB. De nodige materialen zullen voorafgaand worden opgestuurd en/of fysiek worden aangeboden op de dag van de workshop. Er is geen voorbereiding vereist voor de workshops.

Aanmelden