Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

03/05/2023

‘Splijting’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, schreef deze keer een gedicht naar aanleiding van het sluiten van kerncentrales. Sigrid Kingma: ’In Duitsland zijn kortgeleden de laatste drie kerncentrales gesloten, een besluit dat al gemaakt was voordat het in Fukushima misging. Hoe komen we aan stroom? De discussie over energie gaat automatisch over milieu en duurzaamheid, maar ook over veiligheid. Naar twee kanten kijken, net als de Stenen Man, is niet makkelijk.’

De Nederlandse vertaling door Tsjerk Veenstra en de Engelse verstaling van Trevor Scarse zijn terug te lezen op de website van Dichter fan Fryslân.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.