Dichter van Fryslân workshops groot sukses

16/11/2022

De gratis Dichter van Fryslân workshops zijn een groot succes. Van oktober dit jaar t/m januari volgend jaar zal de Dichter van Fryslân op bezoek bij 13 basisscholen in Fryslân om te vertellen over de schoonheid van poëzie.

De Dichter van Fryslân biedt twee verschillende lesprogramma’s over poëzie voor basisscholen in Fryslân. De lesprogramma’s bestaan uit een optreden en les in één. De Dichter van Fryslân brengt leerlingen en leraren op een toegankelijke wijze met poëzie in aanraking en laat leerlingen beleven wat het effect van poëzie kan zijn.

Alle gratis schooloptreden waren snel weggegeven. De Dichter van Fryslân heeft veel zin in de school bezoeken. In totaal verzorgt ze 13 workshops over poëzie. Van Sint Annaparochie tot Nije Holdtpade.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

16/11/2022

‘Tongbreker’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Portret van Gysbert Japicxprijswinnaar Eeltsje Hettinga onthuld

19/10/2022

Op verzoek van Tresoar heeft Elske Schotanus een portret gemaakt van Eeltsje Hettinga. Hettinga (1955) kreeg vorig jaar de Gysbert Japicxpriis voor poëzie. De Provincie Fryslân kende Eeltsje Hettinga de hoogste literaire onderscheiding toe voor de bijna dertig gedichten die hij van 2017 tot 2019 schreef als Dichter fan Fryslân.