Dichter van Fryslân ‘on tour’ langs basisscholen in Fryslân

13/10/2022

Poëzie kan zoveel meer zijn dan gewoon een aardigheidje. De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, laat zien hoe je poëzie inspirerend en spelenderwijs een plek kan geven op school bij het aanleren van vaardigheden en kennisoverdracht. “Poëzie is een mooie jas die je altijd past, en je kan leren om die jas zelf aan te trekken.”

Vanaf vandaag kunnen alle basisscholen in Fryslân via de website van Dichter van Fryslân een gratis schooloptreden van de Dichter van Fryslân boeken voor het schooljaar ’22 – ’23.

De Dichter van Fryslân biedt twee verschillende lesprogramma’s over poëzie voor basisscholen in Fryslân. De lesprogramma’s bestaan uit een optreden en les in één. De Dichter van Fryslân brengt leerlingen en leraren op een toegankelijke wijze met poëzie in aanraking en laat leerlingen beleven wat het effect van poëzie kan zijn. Het boeken van een gratis workshop kan via: https://dichterfanfryslan.nl/nl/schooloptreden/. Wees er snel bij, er is een beperkt aantal gratis workshops beschikbaar.

Het project ‘Dichter van Fryslân’ is een initiatief van de provincie Fryslân en wordt uitgevoerd door Boeken fan Fryslân. Met de benoeming van een Dichter van Fryslân wilde provincie bij een breder publiek meer aandacht vragen voor de kunstvorm poëzie.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.