Dichter van Fryslân schrijft gedicht voor ‘Bosk’ van Arcadia

14/06/2022

‘Zwerver’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

De Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma: ‘Project Bosk is een sprookjesachtige beleving. Het groen in Leeuwarden heeft een bijzondere uitwerking op voorbijgangers. Mensen strijken er als vogels neer en lopen zigzaggend en fluitend door naar hun werk of afspraak. Bij Bosk hoort poëzie.’

Op donderdag 7 juli zal de Dichter van Fryslân samen met dichters van het dichterscollectief RIXT en Dichter Bij Leeuwarden o.a. het gedicht ‘Zwerver’ voorlezen op het Boskpodium in Obe, Leeuwarden.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

02/05/2022

‘Vleugellam’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Dichter fan Frylân uitgenodigd voor literair festival in Sardinië

14/04/2022

Dichter van Fryslân Sigrid Kingma is uitgenodigd voor een literair festival op Sardinië. Dat hoorde ze dinsdagavond bij een bezoek van een delegatie van Italiaanse taalminderheden aan Fryslân.