Dichter fan Frylân uitgenodigd voor literair festival in Sardinië

14/04/2022

Dichter van Fryslân Sigrid Kingma is uitgenodigd voor een literair festival op Sardinië. Dat hoorde ze dinsdagavond bij een bezoek van een delegatie van Italiaanse taalminderheden aan Fryslân.

De vertegenwoordigers van drie taalminderheden uit Italië worden deze week ondergedompeld in de Friese cultuur. Ze zijn hier op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Rome.

Het gedicht van Kingma was voor het bezoek vertaald in de minderheidstalen Sardisch, Friulisch en Ladinisch. Deze verschillende versies werden voorgedragen in het Tryatergebouw. Voor Kingma kwam dat ook als een verrassing: “Het was mooi. Die tweede kon ik goed volgen.” Festivalorganisator Tore Cubeddu van Sardinië was zo onder de indruk van Kingma’s tekst en voordracht dat hij haar spontaan uitnodigde om in september naar Sardinië te komen voor een literair festival.

De Friuliërs, Sardiniërs en Ladiniërs zijn hier om inspiratie op te doen aan de hand van hoe dingen in de Friese cultuur geregeld zijn. De Friese minderheid in Nederland heeft de voorzieningen goed voor elkaar, vinden ze.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

02/05/2022

‘Vleugellam’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Dichter van Fryslân draagt voor aan de Nederlandse ambassade van Rome

30/03/2022

Op dinsdag 12 april zal Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân een gedicht voordragen aan een delegatie van de Nederlandse ambassade van Rome en Dutch Culture.