Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

18/03/2022

‘Helden’, het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân, RXIT en het literaire tijdschrift ‘de Moanne’.

Het gedicht ‘Helden’ is uitgesproken op de literaire middag ‘Optreden voor de vrede’, georganiseerd door dichterscollectief RIXT, literair tijdschrift ‘de Moanne’ en Leeuwarden UNESCO City of Literature. Oorlog was iets waarover oma’s over spraken en opa’s over zwegen. Dat verandert, net als de interpretatie van verhalen van vroeger.

De Nederlandse vertaling door Tsjerk Veentra en de Nederlandse vertaling van Trevor Scarse zijn terug te lezen op deze website.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.