Dichter fan Fryslân op culturele manifestatie voor de vrede

07/03/2022

Samen met haar collega-dichters van dichterscollectief Rixt, staat de Dichter fan Fryslân, Sigrid Kingma, komende zondag 13 maart in café De Basuin in Leeuwarden van 12:00 tot 14:30 uur.

De presentatie van de middag is in handen van hoofdredacteur ‘de Moanne’, Amarins Geveke. De opbrengst van de middag gaat naar Giro 555.

Gedicht Dichter van Fryslân op voorpagina Leeuwarder Courant

13/02/2023

Schrijvers en dichters scharen zich massaal achter de bedreigde schrijver Pim Lammers. De Leeuwarder Courant vroeg de Dichter van Fryslân om een gedicht te schrijven voor het vrije woord. Zaterdag 11 februari stond haar gedicht ‘Frije murd’ op de voorpagina van de Leeuwarder Courant.

Poëziewedstrijd Dichter van Fryslân

01/02/2023

Om Friese poëzie naar middelbare scholen te brengen, organiseert Dichter van Fryslân Sigrid Kingma een poëziewedstrijd. De vijf beste gedichten die aan de opdracht voldoen, worden als poster professioneel vormgegeven en verspreid op alle middelbare scholen in Fryslân. De dichters winnen daarbij een bedrag van €200,-. Iedereen kan meedoen, meerdere gedichten inzenden mag ook.