Poëziefilmspecial op Omrop Fryslân

22/12/2021

Op tweede kerstdag zendt Omrop Fryslân een special uit rond de poëziefilms van Dichter van Fryslân 2019-2021, Nyk de Vries. Het betreft een selectie van de films die hij eerder maakte als Dichter fan Fryslân, samen met filmmaker Herman Zeilstra. Een ervan is een kerstfilm die vorig jaar rond de kerstperiode werd opgenomen op Schiermonnikoog, met in de hoofdrollen Sytske Hoogterp en Henk Huizinga. De teksten van de poëziefilms zijn tevens onderdeel van ‘Asman’, de nieuwe bundel van Nyk de Vries die net is verschenen. De special zal worden uitgezonden op zondag 26 december om 18.30 uur en wordt in de daarop volgende uren steeds herhaald.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

20/07/2022

‘De waarheid’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Dichter van Fryslân op BOSK-podium Arcadia

06/07/2022

Donderdag 7 juli zal de Dichter van Fryslân o.a. haar nieuwste Dichter van Fryslân-gedicht ‘Zwerver’ voorlezen op het Boskpodium in Obe.