Poëziefilmspecial op Omrop Fryslân

22/12/2021

Op tweede kerstdag zendt Omrop Fryslân een special uit rond de poëziefilms van Dichter van Fryslân 2019-2021, Nyk de Vries. Het betreft een selectie van de films die hij eerder maakte als Dichter fan Fryslân, samen met filmmaker Herman Zeilstra. Een ervan is een kerstfilm die vorig jaar rond de kerstperiode werd opgenomen op Schiermonnikoog, met in de hoofdrollen Sytske Hoogterp en Henk Huizinga. De teksten van de poëziefilms zijn tevens onderdeel van ‘Asman’, de nieuwe bundel van Nyk de Vries die net is verschenen. De special zal worden uitgezonden op zondag 26 december om 18.30 uur en wordt in de daarop volgende uren steeds herhaald.

Nieuw gedicht Dichter fan Fryslân

24/12/2021

‘Klontjes’, het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, op de website van Omrop Fryslân en de speciale bijlage van de Leeuwarder Courant over ‘verbinding’.

Eerste gedicht nieuwe Dichter van Fryslân

15/11/2021

Afgelopen vrijdag werd Sigrid Kingma feestelijk benoemd tot Dichter van Fryslân 2021-2023. ‘Trui’ is het eerste gedicht dat zij als Dichter van Fryslân schreef. Een gedicht over de almaar stijgende gasprijzen.