Eerste gedicht nieuwe Dichter van Fryslân

15/11/2021

Afgelopen vrijdag werd Sigrid Kingma feestelijk benoemd tot Dichter van Fryslân 2021-2023. ‘Trui’ is het eerste gedicht dat zij als Dichter van Fryslân schreef. Een gedicht over de almaar stijgende gasprijzen.

Het gedicht ‘Trui’ was zaterdag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân. De vertaling in het Nederlands van de dichter zelf en de Engelse vertaling door door Trevor Scarse zijn ook terug te lezen op deze website.

Sigrid Kingma is de nieuwe Dichter van Fryslân!

12/11/2021

Sigrid Kingma (Drachten, 1989) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Sietske Poepjes benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Sigrid Kingma volgt daarmee Nyk de Vries op die vandaag met de presentatie van een nieuwe dichtbundel afscheid nam van zijn functie als Dichter van Fryslân.

Juryrapport adviescommissie Dichter fan Fryslân 2021-2023

12/11/2021

Woord vooraf Ondanks de pandemie en de lockdown bloeide de Friese literaire scene de afgelopen twee jaren. Er verschenen diverse dichtbundels, Explore the North wist een aantal interessante producties op poten te zetten en de dichterscollectieven Rixt en Dichter bij Leeuwarden sloegen hun vleugels verder uit met prachtige projecten zoals een samenwerking met Deense dichters […]