‘Ongewis’ – Laatste poëzievideo Dichter van Fryslân 2019 – 2021 in première

08/11/2021

Zondag 7 november ging op Omrop Fryslân TV de laatste van een serie van zeven poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter fan Fryslân in première. Deze laatste poëzievideo is een verfilming van het gedicht ‘Ongewis’.

In het project met filmmaker Herman Zeilstra zijn zeven gedichten van de Dichter van Fryslân verfilmd. Het afgelopen jaar zijn deze poëzievideo’s uitgezonden via Omrop Fryslân TV.

De video’s zijn ook online te bekijken via deze website, Leeuwarden City of Literature, Leeuwarden-Fryslân 2028, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en de website van Omrop Fryslân.

 

Eerste gedicht nieuwe Dichter van Fryslân

15/11/2021

Afgelopen vrijdag werd Sigrid Kingma feestelijk benoemd tot Dichter van Fryslân 2021-2023. ‘Trui’ is het eerste gedicht dat zij als Dichter van Fryslân schreef. Een gedicht over de almaar stijgende gasprijzen.

Sigrid Kingma is de nieuwe Dichter van Fryslân!

12/11/2021

Sigrid Kingma (Drachten, 1989) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Sietske Poepjes benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Sigrid Kingma volgt daarmee Nyk de Vries op die vandaag met de presentatie van een nieuwe dichtbundel afscheid nam van zijn functie als Dichter van Fryslân.