‘Ongewis’ – Laatste poëzievideo Dichter van Fryslân 2019 – 2021 in première

08/11/2021

Zondag 7 november ging op Omrop Fryslân TV de laatste van een serie van zeven poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter fan Fryslân in première. Deze laatste poëzievideo is een verfilming van het gedicht ‘Ongewis’.

In het project met filmmaker Herman Zeilstra zijn zeven gedichten van de Dichter van Fryslân verfilmd. Het afgelopen jaar zijn deze poëzievideo’s uitgezonden via Omrop Fryslân TV.

De video’s zijn ook online te bekijken via deze website, Leeuwarden City of Literature, Leeuwarden-Fryslân 2028, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en de website van Omrop Fryslân.

 

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.