Laatste poëzievideo Dichter van Fryslân, Nyk de Vries, in première op Omrop Fryslân

05/11/2021

Aanstaande zondag 7 november gaat de laatste poëzievideo van de Dichter van Fryslân, Nyk de Vries in première op Omrop Fryslân TV. De nieuwste en laatste poëzievideo is een verfilming van het gedicht ‘Ongewis’.

De video is te zien om 17:50 uur en wordt daarna ieder uur herhaald. De video is een dag later ook online te zien via deze website, Leeuwarden City of Literature, Leeuwarden-Fryslân 2028, het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant.

In het videoproject met filmmaker Herman Zeilstra zijn zeven gedichten van de Dichter van Fryslân verfilmd en uitgezonden via Omrop Fryslân TV.

Een deel van de poëzievideo’s zal ook te zien zijn op het Noordelijk Film Festival tijdens ‘Poëcinema’ op zaterdag 13 november in Neushoorn. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van het Noordelijk Film Festival.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.