Laatste poëzievideo Dichter van Fryslân, Nyk de Vries, in première op Omrop Fryslân

05/11/2021

Aanstaande zondag 7 november gaat de laatste poëzievideo van de Dichter van Fryslân, Nyk de Vries in première op Omrop Fryslân TV. De nieuwste en laatste poëzievideo is een verfilming van het gedicht ‘Ongewis’.

De video is te zien om 17:50 uur en wordt daarna ieder uur herhaald. De video is een dag later ook online te zien via deze website, Leeuwarden City of Literature, Leeuwarden-Fryslân 2028, het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant.

In het videoproject met filmmaker Herman Zeilstra zijn zeven gedichten van de Dichter van Fryslân verfilmd en uitgezonden via Omrop Fryslân TV.

Een deel van de poëzievideo’s zal ook te zien zijn op het Noordelijk Film Festival tijdens ‘Poëcinema’ op zaterdag 13 november in Neushoorn. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van het Noordelijk Film Festival.

Eerste gedicht nieuwe Dichter van Fryslân

15/11/2021

Afgelopen vrijdag werd Sigrid Kingma feestelijk benoemd tot Dichter van Fryslân 2021-2023. ‘Trui’ is het eerste gedicht dat zij als Dichter van Fryslân schreef. Een gedicht over de almaar stijgende gasprijzen.

Sigrid Kingma is de nieuwe Dichter van Fryslân!

12/11/2021

Sigrid Kingma (Drachten, 1989) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Sietske Poepjes benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Sigrid Kingma volgt daarmee Nyk de Vries op die vandaag met de presentatie van een nieuwe dichtbundel afscheid nam van zijn functie als Dichter van Fryslân.