Laatste gedicht Nyk de Vries als Dichter fan Fryslân

13/10/2021

Vandaag verscheen alweer het laatste gedicht van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân. Deze keer een gedicht speciaal in het teken van Roze Zaterdag, het gedicht ‘Call me by your name’. Het gedicht werd ook gepubliceerd in de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en op de website van Omrop Fryslân. De Nederlandse vertaling is van de dichter zelf. De Engelse vertaling is gemaakt door David Colmer.

Op vrijdag middag 12 november om 16:00 uur (inloop 15:30 uur) wordt tijdens Explore the North de nieuwe Dichter van Fryslân bekendgemaakt in de Westerkerk in Leeuwarden. Voorafgaand aan de officiële benoeming door gedeputeerde Sietske Poepjes neemt Nyk de Vries afscheid als Dichter van Fryslân met de presentatie van zijn nieuwste dichtbundel ‘Asman’.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden via: info@dichterfanfryslan.nl. Uw Corona QR-code zal worden gescand bij de ingang. Er kunnen maximaal 75 mensen worden toegelaten in de zaal. Toegang op basis van volgorde van aanmelding.

Bekendmaking nieuwe Dichter fan Fryslân

11/10/2021

Op vrijdag middag 12 november om 16:00 uur wordt tijdens Explore the North de nieuwe Dichter van Fryslân bekendgemaakt in de Westerkerk in Leeuwarden.

Gysbert Japicxpriis 2021 voor Eeltsje Hettinga

30/09/2021

De Gysbert Japicxpriis wordt dit jaar toegekend aan dichter Eeltsje Hettinga voor de gedichten die hij schreef als ‘Dichter fan Fryslân’.