Online presentatie: ‘It bêste fan Nyk de Vries’

21/05/2021

Vrijdag 28 mei, een dag voor de Nationale Boekenweek, verschijnt er een nieuwe uitgave van Nyk de Vries, een bloemlezing met de mooiste prozagedichten van de Dichter van Fryslân met illustraties van Willie Darktrousers, alias Emiel Joormann.

De bundelpresentatie is digitaal te volgen. De presentatie zal worden ingeleid door de korte animatiefilm ‘Foarútgong’, gemaakt door Wille Darktrousers en en Nyk de Vries, speciaal bij een van de verhalen uit de nieuwe bundel.

Première poëzievideo Dichter van Fryslân – ‘Geluk’

20/09/2021

Op Omrop Fryslân TV gaat zondag de zesde van een serie poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân in première.

Fluitend door Friesland het het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân

09/08/2021

De Elfstedentocht is al door velen afgelegd: schaatsend, fietsend en soms zwemmend, maar nog niemand deed het fluitend. En laat dat nou precies zijn wat het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân gaan doen! In het weekend van 28 en 29 augustus trekken Nyk de Vries en de vier blokfluitisten van het Cohda Kwartet […]