Dichter van Fryslân op ‘Poetry on Impact’

19/01/2021

Het is kort, het is hevig, en mogelijk niet zonder gevolgen. Tijdens de Poëzieweek zoomt Poetry International elke dag aansluitend op het achtuur-journaal Poetry on Impact, een online flits poëzie over zaken die er zeker ook toe doen. Met dichters van dienst als afzwaaiend Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, poéziegeschenkauteurs Rodaan al Galidi en Maud Vanhauwaert, plattelandsdichter Paul Demets, Dichter fan Fryslân Nyk de Vries en poëzie-guru Ellen Deckwitz.

Poetry on Impact start op Gedichtendag, donderdag 28 januari om 20:30 uur, en presenteert dagelijks tot en met woensdag 3 februari een nieuwe spraakmakende dichter. Nyk de Vries verzorgt als Dichter fan Fryslân op dinsdag 2 februari een optreden. Wil je er online bij zijn, meepraten, vragen stellen, steun ons en koop je ticket voor € 5,- per aflevering. Houd voor info en tickets poetry.nl, je mail en onze socials in de gaten. Save the dates!

Arjan Hut nieuwe Dichter fan Fryslân: Minder wifi, mear poetry!

16/11/2023

Arjan Hut (Drachten, 1976) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Eke Folkerts officieel benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Arjan Hut is de vierde Dichter fan Fryslân en de opvolger van Sigrid Kingma, die vandaag afscheid nam van haar functie als Dichter fan Fryslân.

Laatste gedicht Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân

25/10/2023

‘Opnieuw’ is het laatste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.