Dichter van Fryslân op ‘Poetry on Impact’

19/01/2021

Het is kort, het is hevig, en mogelijk niet zonder gevolgen. Tijdens de Poëzieweek zoomt Poetry International elke dag aansluitend op het achtuur-journaal Poetry on Impact, een online flits poëzie over zaken die er zeker ook toe doen. Met dichters van dienst als afzwaaiend Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, poéziegeschenkauteurs Rodaan al Galidi en Maud Vanhauwaert, plattelandsdichter Paul Demets, Dichter fan Fryslân Nyk de Vries en poëzie-guru Ellen Deckwitz.

Poetry on Impact start op Gedichtendag, donderdag 28 januari om 20:30 uur, en presenteert dagelijks tot en met woensdag 3 februari een nieuwe spraakmakende dichter. Nyk de Vries verzorgt als Dichter fan Fryslân op dinsdag 2 februari een optreden. Wil je er online bij zijn, meepraten, vragen stellen, steun ons en koop je ticket voor € 5,- per aflevering. Houd voor info en tickets poetry.nl, je mail en onze socials in de gaten. Save the dates!

Première poëzievideo Dichter van Fryslân – ‘Geluk’

20/09/2021

Op Omrop Fryslân TV gaat zondag de zesde van een serie poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân in première.

Fluitend door Friesland het het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân

09/08/2021

De Elfstedentocht is al door velen afgelegd: schaatsend, fietsend en soms zwemmend, maar nog niemand deed het fluitend. En laat dat nou precies zijn wat het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân gaan doen! In het weekend van 28 en 29 augustus trekken Nyk de Vries en de vier blokfluitisten van het Cohda Kwartet […]