Schooltour Dichter van Fryslân begint in Wolvega

22/09/2020

Dichter van Fryslân, Nyk de Vries, is gestart met een tour langs middelbare scholen in Fryslân. Als eerst was vandaag Terra Wolvega aan de beurt. In de loop van het schooljaar volgen er nog zo’n 20 andere lesoptredens op verschillende middelbare scholen rondom in de provincie.

Met dit lesoptreden wil Nyk de Vries laten zien waarom literatuur zo mooi kan zijn. “Ik begin met een verhaal over spijkers en mijn vader. Daarmee wil ik laten zien dat literatuur niet over verheven dingen gaat, maar over gewone dingen. De wereld in boeken kan je wat leren over je eigen wereld.’

Ook een gratis schooloptreden boeken? Dat kan via deze link.

Dichter van Fryslân op het Versopolis X Felix Poetry Festival

21/10/2020

Op zaterdag 24 oktober treedt Nyk de Vries als Dichter van Fryslân op tijdens het Versopolis X Felix Poetry Festival.

Dichter van Fryslân op internationaal poëziefestival Transpoesie in Brussel

01/10/2020

Dichter van Fryslân Nyk de Vries doet dit jaar mee aan de tiende editie van het internationale poëziefestival Transpoesie in Brussel.