Dichter van Fryslân ‘on tour’ langs middelbare scholen in Fryslân

15/06/2020

Waarom kunnen literatuur en poëzie zo mooi zijn? De Dichter fan Fryslân, Nyk de Vries, geeft het antwoord in zijn literaire lesprogramma dat hij speciaal voor middelbare scholen in Fryslân maakte.

Vanaf vandaag kunnen alle middelbare scholen in Fryslân via de website van Dichter van Fryslân een gratis schooloptreden van de Dichter van Fryslân boeken voor het komende schooljaar (’20 – ’21).

De Dichter van Fryslân biedt verschillende lesprogramma’s aan over poëzie en literatuur in combinatie met muziek en video. De lesprogramma’s bestaan uit een optreden en een les in één.

De Dichter van Fryslân brengt op een toegankelijke en humoristische manier, voor een groot deel, zijn eigen verhaal. Dat is een verhaal over zijn eigen middelbare schooljaren – als bouwvakkerszoon uit een gezin waar literatuur niet vanzelfsprekend was. Hij vertelt over zijn eigen plezier en onzekerheden in die tijd, over verliefd zijn, over het hebben van verwachtingen en vooral over hoe hij zelf in die jaren met het schrijven en de literatuur in aanraking kwam.

Het project ‘Dichter van Fryslân’ is een initiatief van de provincie Fryslân en wordt uitgevoerd door de Afûk. Met de benoeming van een Dichter van Fryslân wilde provincie bij een breder publiek meer aandacht vragen voor de kunstvorm poëzie. Kijk voor meer informatie over het schoolproject, of voor het boeken van een gratis schooloptreden: www.dichterfanfryslan.nl/nl/schooloptreden/

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.