Dichter van Fryslân jurylid ultrakorte verhalenwerdstrijd Ensafh

28/05/2020

Nyk de Vries, maakt als Dichter van Fryslân, deel uit van de jury van de ultrakorte verhalenwedstrijd van literair tijdschrift Ensafh.

Ensafh heeft begin dit jaar een oproep gedaan voor het schrijven van ultrakorte verhalen voor de ‘Lange koartproazajûn’ die op 27 november in De Bogt fan Guné in Franeker gehouden zal worden. De redactie van Ensafh roept iedereen op om een kort verhaal van niet mer dan 250 woorden in te sturen.

De jury bestaat verder uit Gerbrich de Jong (frisist, neerlandicus en docent aan de lerarenopleiding NHL) en Anne Feddema (schrijven, beeldend kunstenaar en redactielid).

Het korte verhaal van op zijn meest 250 woorden kan tot 1 july gestuurd worden naar ensafhproaza@gmail.com. Alle (streek)talen die in Fryslân gebruikt worden, zijn daarvoor toegestaan. Het verhaal moet opgestuurd worden als word-bestand, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Première poëzievideo Dichter van Fryslân – ‘Geluk’

20/09/2021

Op Omrop Fryslân TV gaat zondag de zesde van een serie poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân in première.

Fluitend door Friesland het het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân

09/08/2021

De Elfstedentocht is al door velen afgelegd: schaatsend, fietsend en soms zwemmend, maar nog niemand deed het fluitend. En laat dat nou precies zijn wat het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân gaan doen! In het weekend van 28 en 29 augustus trekken Nyk de Vries en de vier blokfluitisten van het Cohda Kwartet […]