Dichter van Fryslân jurylid ultrakorte verhalenwerdstrijd Ensafh

28/05/2020

Nyk de Vries, maakt als Dichter van Fryslân, deel uit van de jury van de ultrakorte verhalenwedstrijd van literair tijdschrift Ensafh.

Ensafh heeft begin dit jaar een oproep gedaan voor het schrijven van ultrakorte verhalen voor de ‘Lange koartproazajûn’ die op 27 november in De Bogt fan Guné in Franeker gehouden zal worden. De redactie van Ensafh roept iedereen op om een kort verhaal van niet mer dan 250 woorden in te sturen.

De jury bestaat verder uit Gerbrich de Jong (frisist, neerlandicus en docent aan de lerarenopleiding NHL) en Anne Feddema (schrijven, beeldend kunstenaar en redactielid).

Het korte verhaal van op zijn meest 250 woorden kan tot 1 july gestuurd worden naar ensafhproaza@gmail.com. Alle (streek)talen die in Fryslân gebruikt worden, zijn daarvoor toegestaan. Het verhaal moet opgestuurd worden als word-bestand, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Gedicht Dichter van Fryslân op voorpagina Leeuwarder Courant

13/02/2023

Schrijvers en dichters scharen zich massaal achter de bedreigde schrijver Pim Lammers. De Leeuwarder Courant vroeg de Dichter van Fryslân om een gedicht te schrijven voor het vrije woord. Zaterdag 11 februari stond haar gedicht ‘Frije murd’ op de voorpagina van de Leeuwarder Courant.

Poëziewedstrijd Dichter van Fryslân

01/02/2023

Om Friese poëzie naar middelbare scholen te brengen, organiseert Dichter van Fryslân Sigrid Kingma een poëziewedstrijd. De vijf beste gedichten die aan de opdracht voldoen, worden als poster professioneel vormgegeven en verspreid op alle middelbare scholen in Fryslân. De dichters winnen daarbij een bedrag van €200,-. Iedereen kan meedoen, meerdere gedichten inzenden mag ook.