Dichter van Fryslân jurylid ultrakorte verhalenwerdstrijd Ensafh

28/05/2020

Nyk de Vries, maakt als Dichter van Fryslân, deel uit van de jury van de ultrakorte verhalenwedstrijd van literair tijdschrift Ensafh.

Ensafh heeft begin dit jaar een oproep gedaan voor het schrijven van ultrakorte verhalen voor de ‘Lange koartproazajûn’ die op 27 november in De Bogt fan Guné in Franeker gehouden zal worden. De redactie van Ensafh roept iedereen op om een kort verhaal van niet mer dan 250 woorden in te sturen.

De jury bestaat verder uit Gerbrich de Jong (frisist, neerlandicus en docent aan de lerarenopleiding NHL) en Anne Feddema (schrijven, beeldend kunstenaar en redactielid).

Het korte verhaal van op zijn meest 250 woorden kan tot 1 july gestuurd worden naar ensafhproaza@gmail.com. Alle (streek)talen die in Fryslân gebruikt worden, zijn daarvoor toegestaan. Het verhaal moet opgestuurd worden als word-bestand, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

02/05/2022

‘Vleugellam’ is het nieuwste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Dichter fan Frylân uitgenodigd voor literair festival in Sardinië

14/04/2022

Dichter van Fryslân Sigrid Kingma is uitgenodigd voor een literair festival op Sardinië. Dat hoorde ze dinsdagavond bij een bezoek van een delegatie van Italiaanse taalminderheden aan Fryslân.