content@lf2028.eu.

" />

Dichter van Fryslân opent nieuw online cultuurpodium

21/03/2020

Het is Wereld Poëziedag en vandaag om 15:00 uur opent de Dichter van Fryslân het nieuwe online cultuurpodium van Leeuwarden-Fryslân 2028 met o.a. de voordracht van zijn nieuwste gedicht ‘Verkouden’, dat hij schreef naar aanleiding van de Corona-crisis.

Nu theaters, poppodia, kroegen, clubs en dorpsgebouwen zijn gesloten, betekent dat natuurlijk niet dat kunst en cultuur verdwenen zijn. Daarom opent Leeuwarden-Fryslân 2028 vandaag een online Facebook-cultuurpodium. Speciaal voor makers, luisteraars, kijkers en creatieven. Wie mee wil doen aan het online cultuurpodium kan zijn of haar bijdragen sturen naar content@lf2028.eu.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Arjan Hut nieuwe Dichter fan Fryslân: Minder wifi, mear poetry!

16/11/2023

Arjan Hut (Drachten, 1976) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Eke Folkerts officieel benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Arjan Hut is de vierde Dichter fan Fryslân en de opvolger van Sigrid Kingma, die vandaag afscheid nam van haar functie als Dichter fan Fryslân.