Dichter van Fryslân opent nieuw online cultuurpodium

21/03/2020

Het is Wereld Poëziedag en vandaag om 15:00 uur opent de Dichter van Fryslân het nieuwe online cultuurpodium van Leeuwarden-Fryslân 2028 met o.a. de voordracht van zijn nieuwste gedicht ‘Verkouden’, dat hij schreef naar aanleiding van de Corona-crisis.

Nu theaters, poppodia, kroegen, clubs en dorpsgebouwen zijn gesloten, betekent dat natuurlijk niet dat kunst en cultuur verdwenen zijn. Daarom opent Leeuwarden-Fryslân 2028 vandaag een online Facebook-cultuurpodium. Speciaal voor makers, luisteraars, kijkers en creatieven. Wie mee wil doen aan het online cultuurpodium kan zijn of haar bijdragen sturen naar content@lf2028.eu.

Dichtersbarren Dichter van Fryslân

20/09/2023

Op donderdag 5 oktober organiseert de Dichter van Fryslân, Sigrid Kingma, vanaf 16.00 uur een dichtersfeest in verschillende vormen en combinaties. ’s Avonds, vanaf 19.00 uur opent het Dicherscafé in De Gouden Leeuw in Tresoar. De toegang voor alle onderdelen is gratis en iedereen is van harte welkom.

Eerste exemplaren poëzieposters Dichter van Fryslân voor Beyers Naudé

15/09/2023

Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden had vandaag de eer om de eerste exemplaren van de poëzieposters van de Dichter van Fryslân in ontvangst te nemen. Bij de officiële aanbieding waren ook de winnaars van de poëzieposter-wedstrijd aanwezig.