Dichter van Fryslân opent nieuw online cultuurpodium

21/03/2020

Het is Wereld Poëziedag en vandaag om 15:00 uur opent de Dichter van Fryslân het nieuwe online cultuurpodium van Leeuwarden-Fryslân 2028 met o.a. de voordracht van zijn nieuwste gedicht ‘Verkouden’, dat hij schreef naar aanleiding van de Corona-crisis.

Nu theaters, poppodia, kroegen, clubs en dorpsgebouwen zijn gesloten, betekent dat natuurlijk niet dat kunst en cultuur verdwenen zijn. Daarom opent Leeuwarden-Fryslân 2028 vandaag een online Facebook-cultuurpodium. Speciaal voor makers, luisteraars, kijkers en creatieven. Wie mee wil doen aan het online cultuurpodium kan zijn of haar bijdragen sturen naar content@lf2028.eu.

Première poëzievideo Dichter van Fryslân – ‘Geluk’

20/09/2021

Op Omrop Fryslân TV gaat zondag de zesde van een serie poëzievideo’s van Nyk de Vries als Dichter van Fryslân in première.

Fluitend door Friesland het het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân

09/08/2021

De Elfstedentocht is al door velen afgelegd: schaatsend, fietsend en soms zwemmend, maar nog niemand deed het fluitend. En laat dat nou precies zijn wat het Cohda Kwartet en de Dichter fan Fryslân gaan doen! In het weekend van 28 en 29 augustus trekken Nyk de Vries en de vier blokfluitisten van het Cohda Kwartet […]