Dichter van Fryslân op UIT-Festsival Leeuwarden

01/09/2018

Ieder uur presenteren cultureel tijdschrift de Moanne en recreatieschap Marrekrite 4 dichters met Friese, Nederlandse en Vlaamse poëzie. De Marboei-dichters Saskia Stehouwer, Maarten Inghels, Syds Wiersma en de Dichter van Fryslân, Eeltsje Hettinga presenteren een literair programma vol prachtige Marboei-poëzie uit Nederland en Vlaanderen.

Welkom in de Prinsentuin aan bakboordzijde van het Marboeischip. Neem plaats op één van de felgele boeien op de wal om je tegoed te doen aan de mooiste poëzie vanaf het Friese water.

Arjan Hut nieuwe Dichter fan Fryslân: Minder wifi, mear poetry!

16/11/2023

Arjan Hut (Drachten, 1976) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Eke Folkerts officieel benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Arjan Hut is de vierde Dichter fan Fryslân en de opvolger van Sigrid Kingma, die vandaag afscheid nam van haar functie als Dichter fan Fryslân.

Laatste gedicht Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân

25/10/2023

‘Opnieuw’ is het laatste gedicht van Sigrid Kingma als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.