Dichter van Fryslân op het Oranjewoud Festival

28/05/2018

Zondag drie juni presenteren videokunstenaar Lotte Middendorp en schrijver-dichter Eeltsje Hettinga op het Oranjewoudfestival een half uur durend film- en poëzieprogramma. Daarin ook de première van de nieuwe film Reid – Wurd – Wyn, onderdeel van het multimediaal en meertalige poëzieproject It Font.

Lotte Middendorp en Eeltsje Hettinga geven een toelichting op hun meerjarig samenwerkingsproject en laten zien dat de beelden niet zo maar een plaatje bij een praatje zijn. Als Dichter fan Fryslân draagt Hettinga enkele aan de films gerelateerde gedichten voor, onder meer het allereerste It Font-gedicht ‘In spegel de see’.

In het werk van beide kunstenaars zijn beeldende kunst, voordracht, muziek en poëzie op  een sterk zintuiglijke manier met elkaar verweven. Het water, de kust en de zee vormen de rode draad in het geheel.

Films uit It Font, waaronder de shortmovie It Let die zondag ook in Oranjewoud wordt vertoond, waren eerder te zien op de Frankfurter Buchmesse, Museum Belvédère en het Fries Museum in Leeuwarden.

 

Zondag 3 juni om 19:00 uur in ’t Proevertje op het Oranjewoud Festival, toegang gratis

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Arjan Hut nieuwe Dichter fan Fryslân: Minder wifi, mear poetry!

16/11/2023

Arjan Hut (Drachten, 1976) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Eke Folkerts officieel benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Arjan Hut is de vierde Dichter fan Fryslân en de opvolger van Sigrid Kingma, die vandaag afscheid nam van haar functie als Dichter fan Fryslân.