Dichter van Fryslân op het Oranjewoud Festival

28/05/2018

Zondag drie juni presenteren videokunstenaar Lotte Middendorp en schrijver-dichter Eeltsje Hettinga op het Oranjewoudfestival een half uur durend film- en poëzieprogramma. Daarin ook de première van de nieuwe film Reid – Wurd – Wyn, onderdeel van het multimediaal en meertalige poëzieproject It Font.

Lotte Middendorp en Eeltsje Hettinga geven een toelichting op hun meerjarig samenwerkingsproject en laten zien dat de beelden niet zo maar een plaatje bij een praatje zijn. Als Dichter fan Fryslân draagt Hettinga enkele aan de films gerelateerde gedichten voor, onder meer het allereerste It Font-gedicht ‘In spegel de see’.

In het werk van beide kunstenaars zijn beeldende kunst, voordracht, muziek en poëzie op  een sterk zintuiglijke manier met elkaar verweven. Het water, de kust en de zee vormen de rode draad in het geheel.

Films uit It Font, waaronder de shortmovie It Let die zondag ook in Oranjewoud wordt vertoond, waren eerder te zien op de Frankfurter Buchmesse, Museum Belvédère en het Fries Museum in Leeuwarden.

 

Zondag 3 juni om 19:00 uur in ’t Proevertje op het Oranjewoud Festival, toegang gratis

Yn memoriam Jelle Kaspersma (1948-2019) – Syn dichtsjen in bûtfiskjen

19/02/2019

Fan ’t wykein is hinnegien de dichter Jelle Kaspersma (1948), by libben fisker, ûnderwizer, skilder, tekener en kenner fan de Yndiaanske literatuer. Fjildman as er wie, besocht er de lêste jierren omtrint alle dagen in foech tritich, fjirtich kilometer te fytsen, in manier ek om syn longkrupsje de baas te bliuwen. Tegearre mei Hette Tsjêbbinga, ps. […]

Vertaalwedstrijd Dichter van Fryslân

07/02/2019

De Dichter van Fryslân, Eeltsje Hettinga, vraagt, in samenwerking met It Skriuwersboun om de beste Nederlandse vertaling van zijn gedicht ‘De redens fan it wurd’.