Groot aantal aanmeldingen Dichter van Fryslân

15/09/2017

Maar liefst 36 dichters hebben gesolliciteerd naar de functie van Dichter van Fryslân. Tot en met 10 september konden kandidaten zich inschrijven voor Dichter van Fryslân door een Fries gedicht en een korte motivatie in te sturen.

Vanaf vandaag kan ook het publiek zijn stem laten horen. De jury, bestaande uit Tamara Schoppert, Obe Alkema en Peter van Lier, heeft uit alle inzendingen een voorselectie gemaakt van drie kandidaten. Op de website van Dichter van Fryslân: www.dichterfanfryslan.nl kan iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete gedicht van één van de drie kandidaten.

Vervolgens bepaalt de jury, met in achtneming van de publieksstemmen, wie van de drie kandidaten wordt voorgedragen als eerste Dichter van Fryslân. Op vrijdagmiddag 24 november maakt gedeputeerde Sietske Poepjes in de Herman Gorterkerk in Balk bekend wie de provincie benoemd heeft als eerste Dichter van Fryslân.

Het project ‘Dichter van Fryslân’ is een initiatief van de provincie Fryslân en wordt uitgevoerd door de Afûk. Met de benoeming van de Dichter van Fryslân wil de provincie bij een breder publiek meer aandacht vragen voor de kunstvorm poëzie.

Nieuw gedicht Dichter van Fryslân

04/04/2024

‘Minder wifi, meer poëzie’ is het nieuwste gedicht van Arjan Hut als Dichter van Fryslân. Vandaag ook te lezen in het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en op de website van Omrop Fryslân.

Arjan Hut nieuwe Dichter fan Fryslân: Minder wifi, mear poetry!

16/11/2023

Arjan Hut (Drachten, 1976) is vandaag op het Explore the North-festival in Leeuwarden door gedeputeerde Eke Folkerts officieel benoemd tot nieuwe Dichter fan Fryslân. De benoeming is voor twee jaar. Arjan Hut is de vierde Dichter fan Fryslân en de opvolger van Sigrid Kingma, die vandaag afscheid nam van haar functie als Dichter fan Fryslân.